Göteborgs-Posten

Tips till Assange

Världens gång: Göran Dalhov spankulera­r i Kensington Gardens och vädrar ett milt tvivel rörande Julian Assanges omdöme i trädgårdsf­rågor.

- GÖRAN Dalhov vg@gp.se

Min favorit eftermidda­gspromenad med avslut andemiddag går jag utefter parkstängs­let i ambassadkv­arteret. Här kan man låta sig bländas av bananstate­rnas rikedom. De utrustar beskicknin­garnas tjänstemän med fordon motsvarand­e värdet av ett prisrusat göteborgsk­t radhus.

DET VAR JU här som Assange borde ha bott! Varför valde han inte någon av ju s ris diktion er n a med bakträdgår­d mot den stora kulturstäp­pen? Ingen skulle ha märkt om han tog vägen genom trädgården via privatgrin­darna in till Kensington Gardens. De enda som syns till är rutavdrags­personal – eller vad det kan heta på ambassader i London – som jäktar ut och in genom de kamerabeva­kade kodlåsgrin­darna. GRINDARNA SITTER i stora fotografer­ade plastpannå­er som ska föreställa lagerblads­häck. Pannåernas syfte är att minimera störningen när man renoverar. Ty det blir störande när 30 procent av fastighete­rna renoveras. EFTER EN KILOMETERS rogivande spankulera­nde töms du ut i trafikhelv­etet Notting Hill Gate som måste passeras för att nå Pembridge Village sympatiska kvarter. Här viker du i stället två gånger höger in på Orme Square Gate och letar dig ner till Kensington Palace State Appartment­s & Royale Ceremonial Dress Collection. Rutinerat ger du fan i Kejsarens Nya Kläder och tar i stället in på Orangerie Restaurant för en absolut bedårande lunch! Det ser flott ut. Det är flott. Det är flott som inte gillar eller riktigt platsar på inneställe­na the Ivy och Dauphnies.

Och en Salad Niçoise bara £12! Gomidda!

 ?? Bilder: GÖRAN DALHOV ?? HÅLL STILEN RUNT KENSINGTON GARDENS.
Bilder: GÖRAN DALHOV HÅLL STILEN RUNT KENSINGTON GARDENS.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden