Göteborgs-Posten

Krafth kör italiensk taktik mot italienarn­a

- ANDERS WALLIN

En touch av italiensk inställnin­g mot Italien. Det tänker Emil Krafth använda när han ser ut att ersätta avstängde Mikael Lustig till höger i Sveri ges backlinje.

– Jag tror de blir tjuriga om vi ligger tajt på dem, säger han inför Sveriges VM-playoff mot Italien.

När Bologna möter bättre motstånd i Serie A är direktiven alltid samma. Spelarna ska ligga tätt och tajt på sina motspelare för att irritera och skapa frustratio­n.

Emil Krafth säger att strategin fungerar bra i Italien – och han tror även att det kommer vara en viktig del i Sveriges taktik till playoffmat­cherna mot Italien.

– Deras styrka är vad de har haft hela tiden, att de spelar väldigt bra som lag och är väldigt organisera­de och är väldigt taktiska. Sedan har de lite svajigt humör, så vi hoppas kunna utnyttja det på något sätt. Om vi stänger ner dem på något sätt blir de tjuriga, och då kanske de inte göra jobbet tillräckli­gt och då öppnas det ytor, säger han.

Tillvägagå­ngssättet ska vara effektivt mot samtliga italienare, men enligt Kratfh är det kanske främst Napolis Lorenzo Insigne och Paris SG:s Marci Verratti som är lättast att få ur balans. OCH NÄR DET gäller Insigne, som den vikarieran­de högerbacke­n Krafth ser ut att få möta, gäller det även att tvinga italienare­n att använda sin sämre fot.

– Han är väldigt skicklig spelare och han är en spelare som ofta gå in i planen med sin högerfot för att gå på avslut eller hitta inlägg mot bortre. Det gäller att styra honom lite mer neråt i banan, så att han får slå inlägg med vänsterfot­en, säger Krafth.

– Om han kommer in i banan 2 augusti 1994. Bologna. Högerback. Lagans AIK,

Född: Klubb: Position: Tidigare klubbar:

Öster, Helsingbor­g.

■ 10 A, 16 U21, 8 U19, 1 U17.

■ Ser ut att ersätta avstängde Mikael Lustig till höger i Sveriges backlinje i den första av två playoffmat­cher mot Italien.

Landskampe­r: Aktuell:

■ Marcus Berg.

■ Emil Forsberg.

■ Mikael Lustig, Ola Toivonen, Andreas Granqvist.

■ Christoffe­r Nyman, Jimmy Durmaz, Isaac Kiese Thelin, Oscar Hiljemark och Victor Nilsson Lindelöf.

8 mål: 5 mål: 3 mål: 1 mål:

kanske vi ska dubbla på honom, att det kommer ner en mittfältar­e och stänger ner honom.

Vad betyder det att du har mött honom i Serie A?

– Det kan betyda lite både och, men jag vet vad han vill och har kanske lite bättre koll på honom än någon annan, säger han. 23-ÅRINGEN ERSATTE Mikael Lustig i kvalmatche­rna hemma mot Bulgarien, 3–0, och bortamötet med Frankrike, 1–2, på Stade de France. Nu ser Bologna-spelaren ut att på nytt ta hand om avstängde Lustigs plats till höger i backlinjen, och Emil Krafth säger att han är redo för uppgiften mot Insigne & Co.

– Ja, absolut. Sedan vet jag inte om jag spelar, det är Jannes (Andersson, förbundska­pten) beslut men självklart hoppas jag och tror på det. Om det nu skulle bli så, så känner jag att jag är redo och att jag är i god form för det, säger Krafth.

 ?? Bild: ANDREAS L ERIKSSON ?? KRAFTHFULL. Och den svenske högerbacke­n Emil Krafth vet precis vad som väntar mot Italien. TIll vardags spelar han i italienska Serie A med Bologna.
Bild: ANDREAS L ERIKSSON KRAFTHFULL. Och den svenske högerbacke­n Emil Krafth vet precis vad som väntar mot Italien. TIll vardags spelar han i italienska Serie A med Bologna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden