Göteborgs-Posten

Berg jämförs med ”Pippo” Inzaghi: ”Häftigt”

-

Italienska journalist­er jämför Marcus Berg med måltjuven Filippo ”Pippo” Inzaghi och varnar för svensken.

– Häftigt, säger Berg. Ännu häftigare är det förstås om han lever upp till jämförelse­n i första playoff-matchen i morgon.

Tätt bakåt, något eller några mål framåt.

Slår det in får Berg & Co ett utomordent­ligt utgångsläg­e inför VMplayoffr­eturen på San Siro.

Men Berg är fullt och helt medveten om att det krävs en högkaratig insats över 90 minuter, individuel­lt som kollektivt, för att det ska bli bingo och högvinst på fredag. – JAG HOPPAS verkligen att vi kan leva upp till förväntnin­garna och att publiken kan ge oss skjuts och stöd. Vi vill till VM, de vill till VM. Det kommer att bli grymt, säger Berg.

Berg står på åtta mål hittills i kvalet. Det är något som italienarn­a noterat med respekt. Berg verkar gilla jämförelse­n med ”Pippo” Inzaghi, som under sin karriär vräkte in mål för Atalanta, Juventus, Milan och det italienska landslaget.

– Han var otrolig inne i ”boxen” och det är min styrka också. Sedan vet jag inte hur mycket jämförelse­n stämmer, säger Berg.

Mellan honom och nya mål står rutinerade försvarare i världsklas­s – som Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci och Giorgio Chiellini.

Klarar han dem är nästa hinder Gianluigi Buffon.

– De är smarta, samspela, duktiga. Det kommer att bli en väldigt tuff match för oss, men samtidigt är det inspireran­de. – DET ÄR klart att vi vet om deras styrkor och defensivt är de nästan äckligt bra. Vi tror ändå att vi kan skapa någon chans och förhoppnin­gsvis är vi hundraproc­entiga då, säger Berg.

Hur viktigt blir det att hålla nollan hemma?

– Det är alltid viktigt, men vi spelar hemma och ska vi visa från första minuten att vi går för seger.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden