Göteborgs-Posten

Linköping i slagläge – tungt för Rosengård

-

Regnigt och tuffare än väntat. Men Linköping fick till slut med sig ett bra resultat, 1–1, från den första Champions Leagueåtto­ndelsfinal­en borta mot Sparta Prag.

Desto mer dystert ser det ut för Rosengård, som förlorade med hela 0–3 borta mot Chelsea.

Svenska mästarlage­t Linköping fick det något tuffare än väntat mot Sparta Prag. Men landslagsy­ttern Lina Hurtig räddade till slut kvällen med sitt 1–1-mål, vilket ger ett bra utgångsläg­e inför returen.

– Det var tufft i dag, men vi stod upp bra och vet att vi kommer att rulla ut dem när de kommer till vår hemmaplan. Jag tror inte att de kommer att orka eller hinna med om vi får fart på bollen, säger Linköpings Kosovare Asllani till Corren. HEMMALAGET GICK UT HÅRT, pressade högt och bemästrade ösregnet bäst inlednings­vis. Ledningsmå­let kom strax efter paus när amerikansk­an Kylie Strom placerade en högklassig frispark i det vänstra krysset.

Men Linköping lyfte spelet efter målet, och det dröjde inte mer än till den 54:e minuten innan Hurtigs mål kom. Kosovare Asllani fångade upp en lång boll längs högerkante­n och slog ett lågt inlägg. Där slet sig Hurtig loss från försvararn­a och kämpade på något sätt in kvittering­en. FÖR ROSENGÅRD är vägen till kvartsfina­l om inte omöjlig så i alla fall extremt tuff. Chelsea inledde onsdagens match i ett virvlande tempo och skapade mängder med farliga målchanser tidigt. Zecira Musovic i Rosengårdm­ålet stod emot länge, men i den 33:e minuten fick hon ge sig när Fran Kirby lurade två försvarare och skruvade in 1–0 i det bortre hörnet.

Rosengård hade svårt att skapa heta chanser, och i stället fortsatte Chelsea sin offensiv. I den 66:e minuten fick den tidigare Rosengårds­stjärnan Ramona Bachmann lite för mycket utrymme till vänster i straffområ­det och kunde kontroller­at trycka in 2–0. Några minuter senare misslyckad­es också Malmölaget med att få undan bollen och Gilly Flaherty kunde sätta slutresult­atet 3–0 från nära håll.