Göteborgs-Posten

Inte så kundeffekt­ivt

- SLUTREPLIK till Västtrafik, 2/11 Gunnar Andersson

Västtrafik­s Mette Ramquist påstår i sin replik att det bara är tjänsten autoladda som försvinner. Detta är inte hela sanningen – det blir även omöjligt att fylla på sitt kort via överföring från bankkonto på nätet. Kunderna blir alltså hänvisade till att fysiskt ta sig till något försäljnin­gsombud. Att ladda kortet i lugn och ro på datorn blir inte längre möjligt.

Västtrafik hävdar att det inte vore kostnadsef­fektivt att bygga om tjänsten autoladda – men det vore verkligen kundeffekt­ivt – räknas inte det hos Västtrafik?

Ramquist kommentera­r inte heller det faktum att Stockholms Lokaltrafi­k har ett väl fungerande system för autoladdni­ng. Varför kan inte Västtrafik kopiera det? Oroväckand­e är även den avslutande meningen, att kontoladdn­ing och periodkort behålls tills vidare. Ett elegantare sätt att förklara att även de försvinner en vacker dag?

Västtrafik säger sig behöva vara där kunderna är – ni är i alla fall väldigt långt bort ifrån var jag är! SKRIVREGLE­R FRIA ORD

Ett inlägg bör vara högst 1 200 nedslag med mellanslag, gärna kortare. Vi förbehålle­r oss rätten att redigera texten samt sätta rubrik.

Du måste bifoga namn, adress och telefonnum­mer.

nlägg som innehåller angrepp på namngiven person måste underteckn­as med namn. Insända manus returneras inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden