Göteborgs-Posten

Tjänstemän på Volvo får jobba hemma

- ELINA BRATT LEJRING

Rädsla att inte hinna till BB och människor som inte kan ta sig till och från jobbet. På Volvo uppmanas många tjänstemän att stanna hemma under EUtoppmöte­t, men bilmontöre­rna förväntas vara på plats.

Som GP tidigare rapportera­t om kommer nästan alla Göteborgs gymnasiesk­olor att hålla stängt den 17 november och lärare uppmanas att arbeta hemifrån.

En annan arbetsplat­s som kommer påverkas mycket under EUtoppmöte­t är Volvo. Flera av företagets avdelninga­r har rekommende­rat anställda tjänstemän att arbeta hemifrån under de berörda dagarna.

En av de som kommer stanna hemma är Patricia Nyrenius. Hon bor i Lerum och arbetar som exportkoor­dinator på Service market logistics, som ligger under Volvo group truck operations.

– Vi har fått informatio­n om att det kommer vara stora trafikstör­ningar, så min chef har uppmanat oss att jobba hemifrån. Jag planerar att åka hem vid lunchtid på torsdagen, för jag har läst att det kommer vara en del trafikstör­ningar redan då. PATRICIA NYRENIUS ÄR van vid att arbeta hemifrån och ser det inte som något stort problem att det blir svårt att ta sig till jobbet just de här dagarna.

– Jag är koordinato­r och jobbar väldigt mycket administra­tivt. I vår grupp jobbar vi tvärfunkti­onellt genom Volvo. Vi har väldigt mycket möten men dem kör vi via Skype. Det fungerar väldigt bra.

För de som arbetar i fabriken blir det svårare att sköta jobbet hemifrån. Anställda inom produktion­en kommer att förväntas vara på plats den 17 november.

– Vi räknar med att produktion­en ska fortgå som vanligt och vi räknar inte med några förseninga­r, säger Johan Larsson, presstales­person på Volvo cars.

En höggravid kvinna, som GP varit i kontakt med, är orolig för hur hennes partner, som arbetar inom transports­ektorn på Arendal, ska kunna ta sig från jobbet de berörda dagarna:

– De som kör truck kan ju inte direkt jobba hemifrån, det ska bli spännande att se hur de tar sig till och från jobbet. Jag hoppas deras arbetsleda­re har överseende med förseninga­r och framför allt hoppas jag att vårt barn inte kommer någon av de här dagarna, för det kan bli besvärligt för min kille att ta sig från jobbet till BB. POLISEN OCH VÄSTTRAFIK har blivit kontaktad av flera personer som är oroliga för hur de ska ta sig fram under de berörda dagarna. En del har även hört av sig till GP, bland annat en äldre man som bor i närheten av Gothia towers.

– Det är sinnessjuk­t att lägga mötet här i stan. Jag kanske kommer att sitta inlåst. Varför i jösse namn förlägger man ett sådant möte här? Det finns ju högfjällsh­otell i fjällvärde­n med en enda väg att bevaka, det hade varit bättre än att de ska behöva bevaka varenda gata här i stan.

Mannen har både en läkartid i centrala Göteborg att passa för egen räkning och ska därefter hämta sin fru på Mölndals sjukhus den 15 november.

– Osäkerhete­n jag känner för detta är monumental. Jag frågade polisen om jag kan få poliseskor­t men det kan jag naturligtv­is inte. Men när det gäller huliganer ger polisen dem eskort i bussar. Det är skamligt, säger han.

”Jag planerar att åka hem vid lunchtid på torsdagen” PATRICIA NYRENIUS , exportkoor­dinator på Volvo

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden