Göteborgs-Posten

Larkin polisanmäl­d efter överfallet på Paille

- TT

ISHOCKEY Mannheims ishockeyba­ck Thomas Larkin är polisanmäl­d och kan riskera fängelse efter en tackling mot Brynäs Daniel Paille.

Åklagarmyn­digheten i region Mitt har upprättat en polisanmäl­an gällande misshandel efter tisdagens åttondelsf­inal i Champions Hockey League (CHL) mellan Brynäs och tyska Mannheim i Gävle. HEMMALAGET­S DANIEL PAILLE, 33, drabbades då av en hjärnskakn­ing efter en ful tackling från Mannheims Thomas Larkin, 26.

”Via reprisbild­er av händelsen på tv har kammaråkla­gare Joakim Johansson beslutat att en polisanmäl­an ska upprättas på händelsen”, skriver polisen på sin webbplats.

Förseelsen renderade i sportslig avstängnin­g i fyra CHL-matcher. Ett straff som enligt många var alldeles för milt och Brynäs hotade på torsdagen med att dra sig ur CHL.

”Vi kommer fortsätta vår dialog med ledningen av CHL och även SHL. Utifrån de samtalen kommer vi besluta vilka åtgärder Brynäs IF kommer att ta kopplat till fortsatt deltagande i CHL samt eventuella civilrätts­liga åtgärder”, skrev klubbdirek­tören Johan Stark på Brynäs webbplats.

”Jag vill försäkra mig om att spelaren hålls ansvarig och straffas för sina handlingar så att han inte gör det igen och är en risk för andra spelare”, skrev Daniel Paille. BACKEN THOMAS LARKIN, som är född i London men represente­rar Italiens landslag, har bett om ursäkt för förseelsen. Men kan riskera fängelse.

– Misshandel är ett brott som leder till fängelsest­raff, det kan finnas omständigh­eter att det omvandlas till samhällstj­änst. Det kan handla om två till sex månader fängelse i det här fallet, men det är egentligen för tidigt att spekulera i mer exakt, säger kammaråkla­gare Joakim Johansson till Aftonblade­t.

 ??  ?? ANMÄLD. Adler Mannheims back Thomas Larkin är polisanmäl­d för misshandel efter den fula tacklingen som orsakade en hjärnskakn­ing på Brynäs Daniel Paille.
ANMÄLD. Adler Mannheims back Thomas Larkin är polisanmäl­d för misshandel efter den fula tacklingen som orsakade en hjärnskakn­ing på Brynäs Daniel Paille.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden