Göteborgs-Posten

Fyra från Pixbo klara för VM-spel

- EMMA TONNVIK

INNEBANDY: VM Med en knapp månad kvar till innebandy-VM har truppen presentera­ts. Det är fyra Pixbo-spelare med i laget som ska försöka bärga Sveriges sjätte raka VM-guld.

När truppen till damernas innebandy-VM presentera­des var det med hela nio VM-debutanter. Två av spelarna som ska göra VM-debut i Slovakien i december spelar till vardags i Pixbo: Stephanie Boberg och Ida Sundberg.

– Det är alltid en ära och en fantastisk känsla att få ta på sig landslagst­röjan. Det är få förunnat så jag ska se till att njuta ordentligt. Det är lite som en dröm som går i uppfyllels­e, säger Stephanie Boberg.

Äventyret i Slovakien blir inte det första med landslaget för Stephanie Boberg. Hon har ett U-19-VM och ett gäng A-landskampe­r sedan tidigare. Att få spela ett senior-VM är något hon drömt om.

– I U-19 fick jag känna på det och sen dess har det varit ett mål att ta en plats i a-landslaget. Sen blir ju nästa mål att få vara med och spela ett VM. TOTALT ÄR FYRA Pixbo-spelare med i truppen. Förutom Boberg och Sundberg finns Isabelle Krantz och målvakten Sara Hjorting med i laget.

– Det är såklart roligt att ha med sina klubbkamra­ter, man tillbringa­r väldigt mycket tid med dem så det är en trygghet i sig. Det är alltid kul att ha med sig ett litet gäng från sitt eget lag, säger Stephanie Boberg.

I slutet av november åker VMlaget till Fuertevent­ura för läger innan det bär av till Bratislava. Väl där är det bara en sak som gäller för Stephanie Boberg och det svenska laget.

– Målet är VM-guld. Vi har ett väldigt bra lag och jag tror att vi har goda chanser att vinna. Så det är såklart det vi siktar på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden