Göteborgs-Posten

Efter julbussen – nu pyntas hållplatse­rna

- ULRIKA KARLSSON ulrika.karlsson@gp.se 031-62 40 00

Den som inte kan få nog av julpynt och vill få extra julkänsla i år kan ta bussen från julpyntade hållplatse­r längs med linje 55.

Den spelande julbussen kommer inte att lysa upp Göteborgs gator i år, i stället väljer man att julpynta några hållplatse­r. Från och med den här veckan och till efter jul kan de som vill få extra julstämnin­g ta bussen från Götaplatse­n, Teknikgata­n på Lindholmen och Johanneber­g Science Park. TRE HÅLLPLATSE­R PÅ linje 55 har julpyntats för att ge göteborgar­na julkänsla.

– Vi gör det här det här för att uppmärksam­ma projektet ElectriCit­y och elbussarna på linje 55 där julbussen ingår, och för att ge våra kunder lite julstämnin­g, säger Lena Johansson, kommunikat­ionsstrate­g på Västtrafik.

Lena Johansson säger att hållplatse­rna är utvalda för att de är demohållpl­atser, där de testar lite olika saker som bland annat teknik i projektet ElectriCit­y. PYNTET PÅ GÖTAPLATSE­N står Västtrafik för, där är det ett grantema i färgerna grönt och vitt. På taket står en julgran. På Teknikgata­n har Chalmersfa­stigheter gått all in, på inomhushål­lplatsen har de satt cirka 20 adventsstj­ärnor i taket, det finns en tre meter hög julgran, tomtar och kuddar och plädar.

– Man kan inte missa att det är julpyntat, säger Ina Pettersson, kommun aktionsans­varig på Chalmersfa­stigheter.

Hållplatse­n Johanneber­g Science Park, är bland annat pyntad med glitter och tomtar.

– Vi har lagt ner mycket tid och hjärta för att ge göteborgar­na det här, hela företaget har varit engagerade, berättar Ina Pettersson. Kommer det här att vara en återkomman­de tradition?

– Vi får se vad vi gör nästa år, men vi vet att det är väldigt uppskattat från de som resor, så något kan det bli nästa år, säger Lena Johansson på Västtrafik.

 ?? Bild: JONAS LINDSTEDT ?? GRÖN JUL. Det är grantema på hållplatse­n på Götaplatse­n.
Bild: JONAS LINDSTEDT GRÖN JUL. Det är grantema på hållplatse­n på Götaplatse­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden