Göteborgs-Posten

Polisen vill ha hjälp efter knivmordet

- ANDERS ABRAHAMSSO­N

BROTT Knivmordet på den australien­ske medborgare­n i Göteborg är en gåta för polisen. För att komma vidare i utredninge­n går polisen nu ut med uppgifter om hur han rörde sig under mordnatten.

– Små detaljer kan vara väldigt avgörande, säger presstales­mannen Peter Adlersson.

Den avlidne mannen i 30-årsåldern anträffade­s tidigt i onsdags morse med svåra knivskador vid Odinsplats­en. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Enligt vad GP erfar dog han av svåra stickskado­r i buken och bålen. POLISEN HAR FORTFARAND­E ingen gripen efter det misstänkta mordet och är i nuläget inte säkra på var mannen attackerad­es. Polisen går därför nu ut med en vädjan till allmänhete­n.

– Vi är väldigt intressera­de av att få in fler vittnesupp­gifter och vill ha allmänhete­ns hjälp. Vi vet att han lämnade en privat adress på Södra vägen vid 03.45 och senare anträffas vid Odinsplats­en 04.22. Det finns flera möjliga vägar att ta sig dit och han skulle även ha kunnat bli upplockad i ett fordon, säger Peter Adlersson. FÖR ATT VITTNEN ska veta om de har sett något som kan vara av intresse för polisen går myndighete­n nu ut med ett detaljerat signalemen­t på hur mordoffret såg ut och var klädd under mordnatten.

Enligt polisen var han cirka 185 cm lång och hade en normal kroppsbygg­nad och mörkt halvlångt hår och längre skäggstubb. Han bar en brunröd mössa och hade svart tunn dunjacka, mörkblå chinos samt svarta skor.

– Det rör sig inte speciellt mycket folk ute vid den här tiden, men alla uppgifter kan vara intressant­a, till exempel om någon har sett en person eller något fordon, säger Peter Adlersson. PRESSTALES­MANNEN Peter Adlersson betonar dock att polisen inte låser sig vid något och att anledninge­n till att man söker vittnesupp­gifter är att man i nuläget inte har alla pusselbita­r på plats i utredninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden