Göteborgs-Posten

Lotta: Jag älskar att vara här

- TOBIAS HOLMGREN 031-62 40 00 tobias.holmgren@gp.se

Efter att Ingvar Oldsberg under stort tumult avskedades från Bingolotto har programmet letts av Agneta Sjödin. Lagom till uppesittar­kvällen 23 december stiger hon dock åt sidan, då är det istället dags för dansbandsl­egendaren och allsångsdr­ottningen Lotta Engberg att axla manteln.

När GP når Lotta Engberg är det dagen efter att hon gjort sista föreställn­ingen med julshowen Made in Sweden på Trädgårn. Nu jobbar hon intensivt med förberedel­serna inför Bingolotto – skriver manus, går igenom kameravink­larna, och repeterar.

– Men det är inte ansträngan­de alls. Det är en sån mysfaktor runt hela produktion­en, vi har redan den där dagen före julafton-känslan, säger hon.

Det blir den femte uppesittar­kvällen för Lotta Engberg, som är att betrakta som bingoveter­an vid det här laget. Mellan 2008 och 2011 ledde hon själv programmet, och har sedan dess gjort flera gästspel.

– Det här är världens bästa arbetsplat­s, med i stort sett samma team som jag jobbar med under Lotta på Liseberg. Jag älskar att vara här. Hur självklart var det att du skulle tacka ja?

– Tidsaspekt­en fick mig att fundera lite eftersom det ju händer så mycket just nu. Men känslomäss­igt var det aldrig någon tvekan.

När Lotta Engberg tar över stafettpin­nen är det efter att programmet har genomgått ett riktigt stålbad. Ingvar Oldsberg har upplevt sig bli orättfärdi­gt sparkad, vilket skapat svallvågor i medierna. Nu förbereder han en stämningsa­nsökan. OM SIN FÖREGÅNGAR­E på programled­arstolen vill dock Lotta Engberg inte uttala sig, och inte heller spekulera i hur en uppesittar­kväll med henne skiljer sig från en uppesittar­kväll med Oldsberg.

– Vill du prata om Ingvar får du ringa honom. Jag tittar faktiskt bara framåt. Det som är grunden i allt är Bingolotto, att det blir glada vinnare och att hela överskotte­t går till en så bra sak, nämligen till barn och ungdomar, och de som engarerar sig så mycket i föreningsl­ivet. Det känns verkligen rätt. Vad önskar du dig till jul?

– En ny necessär! I år testar vi faktiskt något roligt hemma. Istället för den vanliga julklappsl­eken ska vi ge något till den andra som vi tror att den verkligen behöver. Det kan också vara en pik, så det blir en spännande jul. Är du en sådan som ger julklappar till dina hundar?

– Jamen, vad tror du! (skratt). Självklart. De har faktiskt på sig julrosette­r redan nu, mina två golden retrievers. Till jul ska de få några fina ben.

 ??  ?? MYSFAKTOR. Årets uppesittar­kväll är Lotta Engbergs femte i ordningen.
MYSFAKTOR. Årets uppesittar­kväll är Lotta Engbergs femte i ordningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden