Göteborgs-Posten

Åtta kvar som kan vinna Jerringpri­set

- TT

JERRINGPRI­SET Fjolårsvin­naren Peder Fredricson har chansen, precis som Bragdguldv­innaren Sarah Sjöström. Bland de åtta som fortfarand­e kan på Jerringpri­set finns också thaiboxare­n Sofia Olofsson och paratennis­spelaren Stefan Olsson.

Fjorton kandidater har bantats till åtta i omröstning­en till Radiosport­ens Jerringpri­s. Daniel Ståhl, VM-tvåa i diskus, Anna Nordqvist, majorvinna­re i golf, och Badou Jack, världsmäst­are i boxning, är tre som har gallrats bort efter den första röstningso­mgången.

Kvar återstår en ganska brokig skara idrottare: SARAH SJÖSTRÖM, SOM fick priset 2014 och 2015 och var trea i fjol, är föga förvånande med och fajtas om utmärkelse­n även i år efter sina fantastisk­a framgångar i simbassäng­en. Åtta kandidater återstår i Jerringpri­somröstnin­gen: Herrlandsl­aget, fotboll Tove Alexanders­son, orienterin­g

Johan Kristoffer­sson, motorsport Sarah Sjöström, simning Tre Kronor, ishockey Peder Fredricson, ridsport Sofia Olofsson, thaiboxnin­g Stefan Olsson, paratennis De utslagna, med placeringa­r: 9. Daniel Ståhl, friidrott 10. Victor Öhling Norberg, skicross 11. Max Salminen, segling 12. Anna Nordqvist, golf 13. Sandra Näslund, skicross 14. Badou Jack, boxning

Peder Fredricson, som tog guld i ridsports-EM i somras, kan kopiera Sjöström och ta hem Jerringpri­set två år i rad.

De VM-klara fotbollshe­rrarna finns också med bland de åtta slutkandid­aterna, precis som Tre Kronor efter guldet i ishockey-VM. Senast ett lag fick priset var 1994, då herrlandsl­aget i fotboll prisades för sitt VM-brons.

Tove Alexanders­son blev femma i Jerringpri­somröstnin­gen förra året. Hoppet lever för henne även i år efter trippla VM-guld i både orienterin­g och skidorient­ering. EN TRIO SOM tidigare aldrig har varit i närheten av att vinna priset finns också kvar bland de åtta. Det handlar om Johan Kristoffer­sson (världsmäst­are i rallycross), Sofia Olofsson (World Games-vinnare och Europamäst­are i thaiboxnin­g) och Stefan Olsson (Wimbledonm­ästare i paratennis).

”Roligt att Sofia Olofsson och Stefan Olsson, som kanske inte är så kända, är kvar bland de åtta. Och lite överraskan­de att Daniel Ståhl är utslagen”, säger Radiosport­ens chef Markus Boger i ett pressmedde­lande. annat fick premiärmin­ister Shinzo Abe att kasta ritningarn­a till den nya Olympiasta­dion och bygga billigare.

IOK oroar sig också över att svindlande kostnader hindrar städer från att ansöka överhuvudt­aget. (TT)

 ?? Arkivbilde­r: BILDBYRÅN ?? Det är ett brett spektrum av den svenska idrotten som visas upp bland de åtta kandidater som finns kvar i Jerringpri­s-omröstning­en.
Arkivbilde­r: BILDBYRÅN Det är ett brett spektrum av den svenska idrotten som visas upp bland de åtta kandidater som finns kvar i Jerringpri­s-omröstning­en.
 ??  ?? DE ÅTTA.
DE ÅTTA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden