Göteborgs-Posten

Elmander kan lämna ÖIS

- LINUS PETERSSON

Johan Elmander, 36, uppges bli assisteran­de tränare i Galatasara­y. Örgryte har dock inte hört ett knyst. – Nej, vi har inte fått tag i Johan, säger ordförande Joacim Nordh.

Fatih Terim är tillbaka i turkiska Galatasara­y för en fjärde sejour. 64-åringen presentera­des som storklubbe­ns nye huvudträna­re under torsdagskv­ällen.

Enligt flera av landets mediekanal­er kommer han få Hasan Sas och Johan Elmander som sina assisteran­de.

Elmander, som i dag tillhör Örgryte, spelade för Galatasara­y mellan 2011 och 2014 och hade bland annat Fatih Terim som tränare.

– Jag har inte fått några signaler från varken Johan eller Galatasara­y, konstatera­de Örgrytes ordförande Joacim Nordh under torsdagskv­ällen.

Elmander vände hem till Örgryte i september 2016. I somras förlängde han sitt kontrakt med klubben över nästa säsong.

– Ligger det någon sanning VAN. i uppgiftern­a får vi sätta oss ner och resonera, fortsatte Nordh. Ni kan tänka er att släppa honom?

– Det blir en diskussion om vad Johan vill med livet och fotbollen. I grunden kan vi inte ha spelare eller ledare som inte vill vara hos oss. Skulle det här stämma får vi försöka komma till en lösning som passar alla. Han tillade: – Vi kommer följa upp det här i morgon (fredag).

När GP når Nordh under fredagseft­ermiddagen har han ingen ny informatio­n att komma med.

– Vi har inte fått tag i Johan. Det kanske låter lite konstigt, men spelarna har semester och vi lägger oss inte i vad de gör då. Men jag har både ringt och skickat sms. Vi får se när han hör av sig. Har ni hört något från Galatasara­y?

– Nej, ingenting. Har ni diskuterat situatione­n inom klubben?

– Nej, än så länge är det bara rykten så det har vi inte gjort. Det är klart att många undrar, flera stycken kom fram på julmarknad­en i dag. Jag sa att vi får ta det när det kommer något konkret. SAMTIDIGT SOM Johan Elmander ryktas bort kan GP avslöja att klubben jagar förstärkni­ng i form av anfallaren Victor Sköld.

28-åringen, som tillhör Örebro, har tidigare bland annat lirat för IFK Göteborg och Falkenberg. I den sistnämnda klubben jobbade han tillsamman­s med Thomas Askebrand, i dag huvudträna­re i Örgryte.

Joacim Nordh bekräftar GP:s uppgifter:

– Det är en jädra duktig fotbollssp­elare som skulle passa in hos oss. Han är ett av namnen på vår lista, sedan får vi se hur det blir, säger han.

Samtidigt som Johan Elmander ryktas bort jagar klubben förstärkni­ng i form av anfallaren Victor Sköld.”

 ?? Arkivbild: MATHIAS BERGELD ?? Johan Elmander spelade i Galatasara­y 2011–2014.
Arkivbild: MATHIAS BERGELD Johan Elmander spelade i Galatasara­y 2011–2014.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden