Göteborgs-Posten

Här skapar man

Teamseger i WTCC och individuel­l seger för Thed Björk. Det går bra för Göteborgsb­aserade Cyan racing. En del i framgången är teamets nya anläggning och de möjlighete­r den ger. – Vi har allt under samma tak och det tror jag har varit en fördel, säger Chris

- GILLAR LÄGET.

MOTOR:

Cyan racings lokaler i Mölndal stod klara i våras och det är här det mesta av teamets arbete görs; utveckling, bygge av bilar och en del av förarnas träning.

– Andra team har ju en annan taktik och sprider ut det. Vi har allt under samma tak och det tror jag har varit en fördel, att allt görs på samma ställe och inte är utspritt i tre världsdela­r. Där har man valt olika spår och i år, och jag tror långsiktig­t, var vårt spår det rätta, säger Christian Dahl.

På övervåning­en står modeller av teamets alla bilar, från Jan ”Flash” Nilssons bil från 1996 till idag. Bilarna står uppställda intill stora fönster så de går att se från gatan. På bottenplan finns plats för årets bilar, men nu står bara en testbil där. De andra platserna är tomma och bara förarnas namn på golvet visar att det där ska stå en bil.

– De vi kört med i år är fortfarand­e på väg hem från Qatar, säger Christian Dahl.

Bakom ytterligar­e några dörrar i den stora anläggning­en finns något som har stor del i teamets framgång under året: förarsimul­atorn.

– I WTCC är det förbjudet att testa på just den banan man ska tävla på. Men man får scanna in banorna så kan vi köra dem här, säger Christian Dahl. SIMULATORN SER UT precis som bilen förarna kör under tävling och här kan de testa banorna hur mycket de vill.

– Jag tror vi ligger mellan 100 och 200 varv inför varje lopp, minst, säger Thed Björk som under året gjort många timmar i simulatorn.

 ??  ?? Christian Dahl köpte teamet 2004 och är nöjd med att ha en central plats för gruppens arbete.
Christian Dahl köpte teamet 2004 och är nöjd med att ha en central plats för gruppens arbete.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden