Göteborgs-Posten

Wester vann Burmansson tvåa

- Oscar Wester Emma Dahlström Tess Ledeux, Jennie-Lee Burmansson

SLOPESTYLE: Det blev dubbla svenska framgångar i slopestyle­världscupe­n i franska Font Romeu. Först kom 15-åriga sensatione­n sedan tog sin första världscups­eger.

– Helt otroligt, säger Burmansson. OS-uttagne Oscar Wester låg femma efter det första av två finalåk men slog sedan till med 94.60. Svensken, som även var bäst i kvalet, vann före norrmännen Ferdinand Dahl (93.40) och Øystein Bråten (93.00). Finalens andra svensk, Emil Granbom, blev sexa. ”Det är nog mitt bästa åk jag någonsin gjort”, Wester i ett pressmedde­lande.

Ett kvitto för 22-åringen inför OS i februari. ”Jag har tvivlat på om jag verkligen är i världstopp­en men nu vet jag att jag är det. Jag känner att jag kan upprepa detta i varje tävling framöver och nu vet jag att jag är i den absoluta världstopp­en”, säger Wester.

Jennie-Lee Burmansson­s andraplats innebär att hon varit på pallen i samtliga tre tävlingar den här säsongen. Hon drygar därmed ut sin ledning i den totala världscupe­n.

– Det är helt otroligt. Jag har tagit det som det kommit nu på tävlingarn­a och försökt att köra så bra jag kan. Sedan har det gått bra, och jag är jätteglad. Det har funkat bra än så länge och jag kör på på samma sätt, säger Burmansson. De åtta bästa damerna i fredagens kval – Burmansson var tvåa,

åkte ut i sin comeback – fick åka finalen. Burmansson fick 84.20 poäng i sitt första av två finalåk och det räckte till en andraplats. Frankrike, var klart bäst i tävlingen med 93.60.

– Jag fick inte riktigt till det som jag ville men är ändå väldigt nöjd. Hoppen lyckades jag med i båda mina åk men railsen blev inte riktigt som jag tänkte men jag lyckades ändå göra en variant på det som jag ville göra, säger hon.

Burmansson, som vann i Stubai, Österrike i november och kom trea i säsongspre­miären i Nya Zeeland, kommer i Pyeongchan­g att bli Sveriges yngsta vinterolym­pier någonsin.

Närmast för tonåringen väntar julfirande hemma i Sälen. – Jag ska träna och åka mycket skidor under jullovet. I januari bär det av till USA. Det är tre tävlingar där och jag ska köra två stycken som det ser ut nu. (TT) tvåa och

 ?? Bild: ANDREAS PRANTER ??
Bild: ANDREAS PRANTER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden