Göteborgs-Posten

GOT EVENT ÖVERKLAGAR RIDSPORT-DOM

- ERIC HILMERSSON eric.hilmersson@gp.se 031-62 40 52

Got event överklagar domen som slog fast att man gjort sig skyldig till en olaglig upphandlin­g under EM i ridsport.

– Vi menar att det fanns saklig grund för vårt agerande, säger evenemangs­chefen Anders Albertsson.

Flera av Got events upphandlin­gar i samband med EM i ridsport har ifrågasatt­s och bedömts som olagliga av domstol. Bland annat gick man emot kammarrätt­ens beslut om att inte teckna avtal med en leverantör av underlag – något som kritiserat­s även från politiskt håll.

– Vi fick göra så för att inte riskera att inte ha ett underlag till EM. Det var det valet vi fick göra, sa Got events ordförande Bettan Andersson då. SENARE VISADE DET sig att även upphandlin­gen av tält och mobila enheter blivit ett fall för förvaltnin­gsdomstole­n. Där beslöt Got event att avbryta upphandlin­gen och slöt istället avtal med en leverantör genom direkt upphandlin­g. Något som förvaltnin­gsrätten inte godkände – och Got event fälldes.

– Vi har kommit fram till att Got event övergått till att göra en direktupph­andling och att under de förutsättn­ingar som rådde så var det otillåtet, sa rådmannen Karin Leitzén.

Domen öppnade också upp för skadestånd­sanspråk hos den leverantör som gick miste om kontraktet, MSP Event.

– Jag vill stämma skiten ur Got event, sa ägaren Mikael Nilsson efter domen. MEN SISTA ORDET är inte sagt. Got event delar inte förvaltnin­gsrättens bedömning och har därför överklagat domen till kammarrätt­en.

– Vi tycker att vi har juridiska argument att gå in med en överklagan. Vi menar att det fanns en

”Vi tycker att vi har juridiska argument att gå in med en överklagan. Vi menar att det fanns en saklig grund för vårt agerande.” ANDERS ALBERTSSON Evenemangs­chef

saklig grund för vårt agerande, säger evenemangs­chefen Anders Albertsson. EN FRIANDE DOM skulle innebära att man slipper riskera dyra skadestånd, vilket lär vara högt prioritera­t hos Got event, som efter minusresul­tatet för EM – 55 miljoner – är ekonomiskt pressat och beroende av kapitaltil­lskott från ägaren Göteborgs Stadshus AB.

 ?? Bild: VALERIA STREUN ?? SPORTSLIG SUCCÉ. Peder Fredricson på All In hoppar hem EM-guldet på Ullevi. Men ekonomiskt har EM blivit en smäll för Got event. Men företaget har överklagat en av domarna, den om att upphandlin­gen ska ha varit olaglig.
Bild: VALERIA STREUN SPORTSLIG SUCCÉ. Peder Fredricson på All In hoppar hem EM-guldet på Ullevi. Men ekonomiskt har EM blivit en smäll för Got event. Men företaget har överklagat en av domarna, den om att upphandlin­gen ska ha varit olaglig.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden