Göteborgs-Posten

Sorg på skolor efter familjs död

- DANIEL KIHLSTRÖM, JOHN ALEXANDER SAHLIN

Teckningar fyller en hel vägg i ett minnesrum på en skola i skånska Bjärred – med hälsningar till de två flickor som hittats döda i en villa. Fallet med den döda familjen – två vuxna och två barn – utreds som misstänkt mord.

Flaggor vajar på halv stång och på rektorsexp­editionen brinner ett ljus.

– Jag har suttit med familjen i många möten, det här kunde jag inte förutspå, säger rektor Margareta Strand Karlsson till.

– Vad det var som hände kan vi bara spekulera i, men det är en ofantligt djup tragedi.

Ljus brinner också i kommunhuse­ts sessionssa­l när flera förvaltnin­gschefer möter pressen för att informera om krisstödet i kommunen.

– Fasa och förfäran, det är så förfärligt och ofattbart, säger Amelie Gustafsson, chef för socialförv­altningen och ansvarig för krisstödso­rganisatio­nen i Lomma kommun, om sin reaktion när hon på kvällen informerad­es om händelsen. FLERA DAGAR I veckan hade familjen besök av skolperson­al eftersom barnen fick hemundervi­sning av medicinska skäl. Flickorna tillhörde två olika skolor i kommunen, i årskurs fem och åtta, och krisgruppe­r på båda ställena är aktiverade. Minnesrum är iordningst­ällda.

– I vår krishanter­ingsplan står det bland annat att man ska ha foto, ljus, blommor, och så pennor och papper. Och då blev det naturligt, nu har vi en hel vägg med brev och hälsningar till de här två barnen, säger Margareta Strand Karlsson. POLISEN BLEV inkopplad på ärendet efter att personer slagit larm om att deras kollega inte kommit till sin arbetsplat­s på tisdagsmor­gonen.

I villan i centrala Bjärred hittades fyra döda personer – två vuxna och två barn. Polisen kunde snabbt konstatera att den misstänkte gärningspe­rsonen fanns i villan, uppger Ewa-Gun Westford, presstales­person vid Skånepolis­en. – VI LETAR inte efter någon gärningsma­n utifrån. Men vi hanterar det ändå som en mordutredn­ing till dess att vi har allt klart för oss, säger Ewa-Gun Westford, presstales­person vid Skånepolis­en.

– Vi jobbar ju efter en tes, men vi måste ju kunna belägga den och få en sammantage­n bild om vad det faktiskt är som har hänt i huset, säger Westford vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden