Göteborgs-Posten

Blåvitt provar centrala spelare

- FOTBOLL: IFK GÖTEBORG JOEL TIVEMO 031-62 40 00 joel.tivemo@gp.se

IFK Göteborg jagar centrala mittfältar­e. Under veckan tränar två kandidater med klubben – 15-årige Isak Jansson och 22-årige dansken Mikkel Wohlgemuth.

– Jag spelar gärna här, säger Wohlgemuth.

I värmen i Prioritet Serneke arena tränar IFK Göteborg. Poya Asbaghi skriker konstant och tar lika många löpsteg som spelarna i sina livliga instruktio­ner.

En av de som får höra när han gör rätt eller fel är Mikkel Wohlgemuth. Han har varit på plats i Göteborg sedan i tisdags och gjorde i går sitt andra pass – och imponeras av facilitete­rna.

– Det är intressant. Facilitete­rna är helt andra än vad jag kommer

MIKKEL WOHLGEMUTH

ifrån. Det är verkligen fett. Man märker att klubben är storebror. Hur nära är du klubben?

– Det är svårt att säga. De är intressera­de. De har sett några matcher men vill se den sista biten här. Det är fifty-fifty. Andra klubbar i Danmark är intressera­de så om IFK inte tar mig så kanske någon annan gör det. Jag hoppas att jag får spela för den här klubben. Jag mår bra här. Jag gillar staden och klubben.

”Jag hoppas att jag får spela för den här klubben. Jag mår bra här.”

EN MER NÄRPRODUCE­RAD spelare som också testade är Isak Jansson. Under hösten testspelad­e han två matcher för IFK Göteborgs U21lag, samt tränade med juniorlage­n vid några tillfällen. Den här veckan medverkar han på tre träningar med A-laget. En helt ny nivå.

– Det är klart att det är skillnad och det tar ett tag att komma in i det. Samtidigt har jag tränat här tidigare så jag är ganska van. Det har känts bra, säger han. Hur intressera­d är du över att komma till Blåvitt på permanent basis?

– Jag vill hitta en klubb där jag kan utvecklas så mycket som möjligt. Jag testar på här så får vi se hur det känns.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden