Göteborgs-Posten

Gruppen som styr Frölunda: ”Inte alltid vänner”

- FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se

Det är en sammansvet­sad grupp som styr Frölunda. En grupp som dock inte alltid är överens.

– Vi är inte vänner hela tiden, säger general managern Christian Lechtaler.

De senaste säsongerna har pekat minst sagt uppåt för Frölunda efter flera tunga säsonger. Den innersta kretsen i Frölunda med ordförande­n Mats Grauers, general managern Christian Lechtaler, sportchefe­n Fredrik Sjöström och tränaren Roger Rönnberg har byggt upp ”nya” Frölunda tillsamman­s med flera andra. Men det har inte alltid varit en dans på rosor.

– Vi har jobbat ihop i flera år nu … det är viktigt om man ska vara framgångsr­ik i en organisati­on att ha högt i tak och täta skott mellan. Vi är inte bara vänner och överens hela tiden men det är något som driver processen framåt också. När vi väl går ut ur det där rummet så är vi enade. Lojalitete­n vi har mot varandra är nyckel i både med men framförall­t motgång när det skakar till lite. Vi följer vår plan, säger Lechtaler i 031 Hockey. Se 031 Hockey på gp.se/sport

Målsättnin­gen i år? Bara guld som räknas?

– Elitidrott handlar ju om att vinna. Nu ska vi vinna matcher och kamper i det korta perspektiv­et. Sen när det är dags för slutspel så ska vi jobba efter de förutsättn­ingarna. Men vi ska tillbaka till Götaplatse­n. Jag kan lova att vi kommer att göra allt för att vinna de matcherna vi behöver. FÖRUTOM CHRISTIAN LECHTALER så gästas 031 Hockey även av glödhete Victor Olofsson som är tvåa i hela SHL:s skytteliga. En bedrift som gör att han närmat sig det där NHL-kontraktet med Buffalo som han aldrig fick förra sommaren.

– Jag är absolut närmare nu. Men jag har tålamod och en bra dialog med dem, säger han.

 ??  ?? MAKTEN PÅ BESÖK. Frölundas general manager Christian Lechtaler gästar GP:s hockeymaga­sin 031 Hockey. Du hör även Victor Olofsson, tvåa i hela SHL:s skytteliga.
MAKTEN PÅ BESÖK. Frölundas general manager Christian Lechtaler gästar GP:s hockeymaga­sin 031 Hockey. Du hör även Victor Olofsson, tvåa i hela SHL:s skytteliga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden