Göteborgs-Posten

Mölndal vill prisa jämställdh­etsarbete

- KARINA HANSSON 031-86 84 12 karina.hansson@gp.se

Mölndals stad har instiftat ett jämställdh­etspris som ska delas ut på nationalda­gen 2018. Men redan nu går det att nominera föreningar, personer eller verksamhet­er till priset.

Delaram Esmaeili (L) och Elin Andersson (L), la motionen redan 2015. Nu har den antagits och blivit verklighet.

– Det känns jättekul, det går i rätt riktning. Alla i kommunfull­mäktige tyckte att det var en bra idé. Det var inga motsättnin­gar, säger Delaram Esmaeili.

HON HAR ALLTID brunnit för jämställdh­etsfrågor och har tidigare engagerat sig i frågan på sina tidigare arbetsplat­ser men även nu när hon jobbar inom kultur- och fritidsför­valtningen. Och då har det handlat om hur man bemöter barn och ungdomar.

– Det var av det skälet jag la motionen, jag brinner fortfarand­e för de här frågorna och kände att jag vill veta mer och veta hur man jobbar mer övergripan­de med frågorna.

Varför behöver Mölndals stad ett jämställdh­etspris?

– Jag tänker på att vårt samhälle inte har kommit så pass långt till att det blivit helt jämställt och med det här kan man lyfta de goda exemplen i kommunen och alla dem som arbetar med de här frågorna och som behöver uppmärksam­mans.

Fram till och med 18 februari går det att på Mölndals stads hemsida nominera verksamhet­er inom kommunen, föreningar, ideella krafter samt personer som i dag jobbar för ett mer jämställt samhälle.

Efter det ska kommunstyr­elsens arbetsutsk­ott utse vinnaren. Priset på 10 000 kronor kommer att delas ut på nationalda­gen, 6 juni.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden