Göteborgs-Posten

Karlsson Lagemyr tvingad till ny operation

- JOEL TIVEMO 031-62 40 00 joel.tivemo@gp.se

Patrik Karlsson Lagemyr har drabbats av ytterligar­e ett tungt skadebeske­d. Anfallaren måste operera sitt knä igen – och ser ut att missa första halvan av säsongen.

– Vi lider alla oerhört med ”Paka”, säger IFK Göteborgs fysioterap­eut Calle Persson till klubbens hemsida.

IFK Göteborgs anfallsupp­sättning blir bara tunnare och tunnare. Efter att Sören Rieks lämnat för seriekonku­rrenten Malmö och Mikael Bomans kontrakt gått ut kom ännu ett blytungt besked för klubben på tisdagen: ”Paka” Lagemyr tvingas operera sitt vänster knä ännu en gång – och missar hela vårsäsonge­n. – ALLA, SPELARE, ledare och övrig personal på Kamratgård­en, känner givetvis starkt med ”Paka” och vi ska alla göra så mycket vi kan för att han ska komma tillbaka starkare än någonsin, säger Calle Persson.

21-åringen missade stora delar av fjolårssäs­ongen på grund av en fraktur på vänster knäskål. Efter totalt nio framträdan­den under hösten 2017 var siktet inställt på mer speltid i Poya Asbaghis blåvita elva 2018.

”Vi ska alla göra så mycket vi kan för att han ska komma tillbaka starkare än någonsin”

CALLE PERSSON Fysioterap­eut, IFK Göteborg

”Paka” har tränat på egen hand under inledninge­n av försäsonge­n och fanns inte med i matchpremi­ären mot Ålborg i lördags. Nyligen genomförde­s en MR-undersökni­ng av knäet, som inte gav positiva besked.

– Den visade tyvärr på vad vi befarade. Hur länge skadan funnits är svårt att exakt fastslå. Förmodlige­n har den legat latent under en period och successivt förvärrats, säger Calle Persson. – FÖR ATT skadan ska kunna läka måste en operation genomföras, vilket kommer göras inom en vecka. Någonstans i sommar hoppas vi åter se ”Paka” tillbaka för fullt på fotbollspl­anen.

 ??  ?? NY OPERATION. Patrik Karlsson Lagemyr har fått ännu ett tungt skadebeske­d.
NY OPERATION. Patrik Karlsson Lagemyr har fått ännu ett tungt skadebeske­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden