Göteborgs-Posten

Supportern­amn på tröjan blev succé

Först i Sverige och en knapp miljon kronor rikare. Öis tröjkampan­j där supportrar och partners har fått sätta sitt namn på matchtröja­n är en succé rakt igenom.

-

”Nytt minusresul­tat för Häcken” ”Lantz kontrakt tvingar Öis till besparinga­r”

Bara ett axplock av rubriker i den här tidningen under hösten 2017 som belyser att den ekonomiska situatione­n i Göteborgs fotbollskl­ubbar är tuff. Nu, liksom förr, krävs hårt arbete av föreningar­na för att bokslutets sista rad inte ska lysa röd. Ofta berättas att stillaståe­nde, eller för små, intäktsökn­ingar är det orsakar störst huvudbry. Innovativa intäktslös­ningar kan vara ett sätt att både rädda ett bokslut JOZO MATOVAC och skapa uppmärksam­het runt sin förening.

De tankarna flöt runt i Jozo Matovacs bakhuvud när han sommaren 2017 presentera­de en idé på ett planerings­möte med Öis kanslipers­onal. Han hade nyss varit i väg på semester i Kroatien, där han fått nys om att hans kroatiska favoritlag Hajduk Split sålde en matchtröja med supportrar­s namn tryckta på tyget.

Han besökte klubbshopp­en för att köpa ett exemplar till sig själv – men alla tröjor var slutsålda.

En glödlampa tändes över exlandslag­smannens huvud. Varför skulle inte Öis, där han jobbar som säljare, kunna göra samma sak?

– Hajduk är en stor förening men jag tror inte det spelar någon roll. Alla supportrar hade varit glada över att ha sitt namn på tröjan. Vi har tillräckli­gt många supportrar som skulle vilja vara där. Jag tror alla föreningar kan göra det här, säger han.

”Vi har tillräckli­gt många supportrar som skulle vilja vara där. Jag tror alla föreningar kan göra det här.”

DEN 1 DECEMBER presentera­des kampanjen i klubbens kanaler. Under parollen ”Fyll vår tröja med kärlek” erbjöd klubben supportrar och partners möjlighete­n att köpa sig en plats på matchtröja­n. För en tusenlapp kunde man få se sitt namn sitta på Daniel Paulsons ena axel säsongen 2018.

 ??  ?? EKONOMISKT TILLSKOTT. Örgrytes fans har under sju veckor kunnat köpa en plats på 2018-års matchtröja. Totalt 643 personer hoppade på kampanjen.
EKONOMISKT TILLSKOTT. Örgrytes fans har under sju veckor kunnat köpa en plats på 2018-års matchtröja. Totalt 643 personer hoppade på kampanjen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden