Göteborgs-Posten

Alm inledde med en seger

Andreas Alm fick en smakstart som ny tränare i BK Häcken när hans lag vann med 5–0 över Utsikten. Men trots en lyckad säsongspre­miär menar Alm att det finns mycket att jobba på. – Bitvis var det bra, bitvis gick vi bort oss, säger han.

- LINUS PETERSSON

MÅLET VAR HÄCKENS FJÄRDE i 5–0-segern. Den enkla 5–0-segern ska sägas. Utsikten hade inte mycket att sätta emot. Lundberg:

– Stabilt. Och bra att vi gjorde lite mål. Kul med vinst.

I Häcken har Lundberg återförena­ts med tränaren Andreas Alm. De två verkade tillsamman­s AIK för ett antal år sedan.

– Det blir gamla flashbacks! Men det är absolut bra. Jag hoppas att det går uppåt från det vi har startat nu.

Hur har den första tiden i Häcken varit?

– Det känns bra. Jag har kommit in i det snabbt. Det är skönt att vara tillbaka på svensk mark.

Mot Utsikten användes Lundberg som offensiv mittfältar­e. Det är också där han trivs som bäst.

– Jag har spelat mycket nia, men som jag har pratat med Alm är tanken att jag ska komma bakifrån med skott och löp. Jag hoppas att det kommer bli riktigt bra!

Det började lite trevande. Men slutade med proppen ur. BK Häcken kunde, efter en stark avslutning med tre mål under matchens sista fem minuter, köra över Utsikten med 5–0 i säsongspre­miären på ett kylslaget Bravida arena.

Träningsma­tchen var Andreas Alms första som tränare i BK Häcken. EFTERÅT VAR HAN, som sig bör efter säsongspre­miären, belåten med en del – mindre nöjd med annat.

– Bitvis var det bra, bitvis gick vi bort oss, det var en bra blandning, säger 44-åringen, som lät flera spelare få speltid.

Undantaget Daleho Irandust, Joel Andersson och Jonathan Rasheed skiftades hela elvan i paus.

En av spelarna som fick förtroende­t från start var Mervan Celik. Ex-gaisaren hämtades in i somras men gjorde bara ett inhopp under hösten och fokuserade i stället på att bygga upp sig inför 2018. Det bar frukt mot Utsikten. Efter att Alexander Faltsetas prickat in 1–0 efter drygt fyra minuters spel ökade Celik på målskörden i den 20:e minuten när han behärskat rulllade in 2–0 efter att ha tagit emot ett inlägg från Joel Andersson på högerkante­n.

– Han ser lätt och fokuserad ut, berömmer Alm anfallaren.

Resultatet stod sig fram till slut-

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden