Göteborgs-Posten

Kärleken fick honom att välja Utsikten

- PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se LINUS PETERSSON Anfallaren Kamal Mustafa i kamp med Häckens Kevin Ackermann. LINUS PETERSSON

minuterna innan Erik Friberg, debutanten Viktor Lundberg och Joel Andersson, i tur och ordning, ökade på och spikade slutresult­atet till 5–0 och såg till att Andreas Alm alltså fick inkassera sin första seger som huvudansva­rig i Hisingsklu­bben.

Men trots de stora siffrorna hävdar Alm att det finns mycket att fila på.

– Det är många som gjorde en del bra saker, men sen rann det igenom ibland. Emellanåt ser det väldigt fint och rytmiskt ut, men nästa sekund är det att ”ouh, hade det varit allsvensk match hade det där blivit mål emot oss”. PÅ LÖRDAG VÄNTAR nästa test för Häcken när Sarpsborg står för motståndet.

– Jag vill se en fortsättni­ng på det som laget har gjort, framför allt det man gjorde i fjol. Där allt var viktigt. Det hårda jobbet och det som inte är snyggt räknas. Men också det här att man ska vara steget före, i tanke och rörelse och att vi inte behöver rädda upp situatione­r i efterhand.

Och även om den tidigare AIKtränare­n är öppen med att den befintliga truppen med största sannolikhe­t kommer förstärkas är det laget som finns här och nu som kommer utgöra stommen 2018.

– Vi är trippla målvakter och i stort sett dubbla på alla positioner. Men så länge ”Crespo” är borta finns det en nia som det är lite lucka på. ■ Jonathan Rasheed

■ Joel Andersson, Emil Wahlström (Rasmus Lindgren, 46), Juhani Ojala (Johan Hammar, 46), Alexander Angelin (Adam Andersson, 46)

■ Alexander Faltsetas (Erik Friberg, 46), Kevin Ackermann (Gustav Berggren, 46), Daleho Irandust (Theo Kornback, 61)

■ Karl Bohm (Nasiru Mohammed, 46), Paulinho (Viktor Lundberg, 46), Mervan Celik (Kevin Yacob, 46)

Frugan fick bestämma. Då blev det Göteborg och Utsiktens BK för Kamal Mustafa, 26.

Utsikten bygger om inför säsongen 2018. Bland alla nyförvärv finns anfallaren Kamal Mustafa.

26-åringen, med tidigare sejourer i bland annat IFK Göteborg och Falkenberg­s FF, skrev på ett 1+1-årskontrak­t i början av januari. Mycket på grund av sin fru.

– Jag gifte mig förra året och efter att ha bott fem år utanför Göteborg så fick tjejen bestämma ...

Då blev det Göteborg.

– Ja, jag fick bestämma i fem år.

”Jag snackade lite med Varberg och Norrby. Det är också nära Göteborg. Men jag fick en bra helhet i Utsikten.”

KAMAL MUSTAFA Nu var det hennes tur!

Han ler och berättar vidare att fler klubbar än Utsikten var intressera­de av hans tjänster.

– Jag snackade lite med Varberg och Norrby. Det är också nära Göteborg. Men jag fick en bra helhet i Utsikten. Jag träffade Pierre (Krantz, tränare) och han la upp det på ett bra sätt som passar mig. Det var inget att tveka på. I GÅR GJORDE MUSTAFA sin första match för sitt nya lag. Han lirade en halvlek i träningsma­tchen mot Häcken. Det blev förlust, 5–0, men då ska man komma ihåg att Utsiktens matchtrupp kryllade av provspelar­e.

– Vi har spelat en och en halv vecka tillsamman­s och mötte ett Häcken som slutade i toppen av allsvenska­n i fjol. Jag tror att vi har något jävligt bra på gång, säger Mustafa.

Hur bra?

– Det känns bra på träningarn­a. Nästa vecka mot Gais kommer vi få se lite mer tror jag. Förhoppnin­gsvis får vi tillbaka lite spelare som har varit skadade. Det kommer bli roligt på Ruddalen i år.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ??
Bild: MICHAEL ERICHSEN
 ??  ?? NYFÖRVÄRV.
NYFÖRVÄRV.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden