Göteborgs-Posten

Hela EM-laget kommer till Göteborg Horse Show

- ANTON GUSTAVSSON 031-62 40 00 anton.gustavsson@gp.se

Göteborg Horse Show som avgörs i slutet av februari blir stjärnspäc­kat. Samtliga ur det svenska EM-lag som vann silver i somras kommer till start.

Göteborg Horse Show avgörs i Scandinavi­um 20-25 februari och nu står det klart att Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckerman och Douglas Lindelöw kommer till Göteborg för att tävla.

– Det är väldigt roligt att alla kommer och de har mycket att rida om. Det kommer att bli en riktig fight, säger Tomas Torgersen som är tävlingsle­dare.

Att kvartetten ställer upp lär enligt Torgersen öka intresset för tävlingen ytterligar­e. – SJÄLVKLART ÄR det jättevikti­gt. Vi har bra bredd i Sverige, men detta är toppen av toppen, säger han.

Peder Fredricson och hans häst All In vann EM-guld i Göteborg i somras. I förra veckan vann Fredricson dessutom Jerringpri­set för

Ridsporten­s förbundska­pten Henrik Ankarkrona får med sig alla silvermeda­ljörer från EM förra sommaren till Göteborg Horse Show när Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw och Peder Fredricson alla kommer.

”Jag hoppas jag får avsluta söndagen i Göteborg som jag gjorde förra året”

HELA LAGET.

andra året i rad.

– Efter EM förra året har det varit ett stort intresse för ridsporten. De sportsliga framgångar­na har gjort att intresset ökat och att många vill komma hit. Att Peder vann Jerringpri­set gör att fler blir medvetna om ridsporten och att vi får en ny publik.

Göteborg Horse Show är den sista Världscupt­ävlingen innan finalen, vilket kommer att bidra till att den svenska kvartetten får tufft motstånd.

– Det kommer att komma ryttare HENRIK VON ECKERMAN ”SOM ALLTID SER jag fram emot att komma hem till Göteborg Horse Show. Det är definitivt en av årets bästa tävlingar. Jag hoppas jag får avsluta söndagen i Göteborg som jag gjorde förra året.”

 ??  ??
 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ??
Bild: MATHIAS BERGELD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden