Göteborgs-Posten

Bra formbesked av André Myhrer

-

Marcel Hirscher tangerade Hermann Maiers rekord och hyllades av hemmapubli­ken i Schladming. Samtidigt bjöd fyran André Myhrer på ett gott formbesked inför OS med ett starkt andraåk.

– Det kändes betydligt bättre. Det är jag verkligen nöjd med i en svår backe med ett tufft underlag, säger han.

För Mattias Hargin är tillvaron inte lika munter.

Hermann Maier, störtlopps­specialist­en, var fram till Hirschers triumf i den klassiska kvällsslal­omen i Schladming, Österrikes meste världscupv­innare med 54 titlar. Men rekord är till för att slås och Hirscher skriver in sig i historiebö­ckerna efter var och varannan tävling numera.

Österrikar­en från Annaberg hade 20 hundradela­r tillgodo på norrmannen Henrik Kristoffer­sen efter det första åket. Duon dominerar slalomen i vinter och för bara några dagar sedan lyckades Kristoffer­sen slå Hirscher i Kitzbühel. NORRMANNEN GJORDE ett näst intill perfekt åk men var riktigt förbannad när han sladdade in i målområdet. TV-bilder visade att några åskådare ägnade sig åt att försöka pricka honom med snöbollar, något som naturligtv­is störde norrmannen.

– Nog för att publiken hejar på Marcel, men så får man inte bära sig åt. Tråkigt att det finns åskådare som inte kan sköta sig, säger Myhrer.

Sist ut kontrade Hirscher med ett fenomenalt åk. Trots en tidig miss ökade han segermargi­nalen till 39 hundradela­r.

Hirscher har vunnit den totala världscupe­n de senaste sex säsongerna och är på god väg att ta sin sjunde raka titel. Kvällens seger var den sjätte för säsongen i slalom. Om inget högst oförutsett inträffar blir 28-åringen vad det lider ensam tvåa på listan över flest segrar genom

”Ett bra åk och ett bra resultat, men jag tappade för mycket i det första åket.”

 ?? Bild: MARCO TROVATI ?? Andrè Myhrer körde upp sig till fjärde plats i Schladming­s kvällsslal­om. Marcel Hirscher vann.
Bild: MARCO TROVATI Andrè Myhrer körde upp sig till fjärde plats i Schladming­s kvällsslal­om. Marcel Hirscher vann.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden