Göteborgs-Posten

Nina Dano valde Sävehof

- ANTON GUSTAVSSON 031-62 40 00 anton.gustavsson@gp.se

Sävehof har gjort klart med talangen Nina Dano. 17-åringen har levererat i Allsvenska­n och Bjurslätt/Torslanda, men har nu valt att skriva på ett treårsavta­l med Sävehof.

Nina Dano, född 2000, har öst in mål för Bjurslätt/Torslanda i Allsvenska­n. Nu väljer hon att ta steget till SHE och IK Sävehof. Klubbens kommunikat­ionsansvar­ige Denny Bågenholm är nöjd.

– Vi är jättenöjda och glada

Högernian Nina Dano kommer från allsvenska Bjurslätt/Torslanda.

TALANG.

att hon kommer till oss. Hon har gjort ett starkt avtryck i Allsvenska­n och vad jag har förstått var det många klubbar som var intressera­de. Det är kul att vi får in en Göteborgst­jej som är glad och positiv.

”Hon är explosiv, har ett bra spelsinne ... Hon är absolut topp tre bland niometerss­pelare i sin årskull.”

DEN VÄNSTERHÄN­TA högernian har utöver Bjurslätt/ Torslanda även represente­rat Sveriges U17-landslag den här säsongen.

– Hon är explosiv, har ett bra spelsinne och hon är inte jättelång utan mer av en genombrott­sspelare. Hon är absolut topp tre bland niometerss­pelare DENNY BÅGENHOLM, kommunikat­ionsansvar­ig Sävehof i sin årskull.

Sävehof hoppas att Nina Dano ska kunna göra avtryck även i SHE.

– Det är förstås skillnad på Allsvenska­n och SHE och det kan bli en omställnin­g för henne, men vi tror och hoppas att hon kommer att klara av det. Det kan kanske ta lite tid, men tanken är att hon ska in i A-laget så fort som möjligt. – HON SNITTAR mellan fem och sex mål per match i Allsvenska­n och hon har stor kapacitet, så självklart är vi stolta och glada över att hon kommer hit, säger Denny Bågenholm.

 ?? Bild: MATTHIAS HAUER ??
Bild: MATTHIAS HAUER
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden