Göteborgs-Posten

Jan Nordell

-

Tandläkare Jan Nordell Ulricehamn har hastigt avlidit i en ålder av 84 år. Hans närmaste är barnen Joakim Nordell, Dallas Texas, Anna Grahn, Lindome, Magnus Nordell, Hisings Kärra och Clas Nordell, Kyoto Japan, med familjer.

Jan Nordell var äldsta barnet till Ingrid och Gunnar Nordell välkänd konditor i Ulricehamn. Efter realexamen i Ulricehamn och studentexa­men vid högre allmänna läroverket i Jönköping utbildade sig Jan till tandläkare vid tandläkarh­ögskolan i Malmö. Han fick sin första tjänst vid folktandvå­rden i Viskafors där han träffade sin livskamrat

Birgitta. Efter några år flyttade de till

Mellerud där Jan arbetade på en privat tandläkarm­ottagning. 1963 återvände Jan till barndomsst­aden där han hade egen tandläkarp­raktik först på Storgatan och sedan på Bogesundsg­atan. Birgitta och Jan lät bygga en stor villa på Jägaregata­n i vilken Jan bodde ensam kvar sedan Birgitta gått bort 2012.

Efter sin pensioneri­ng kunde Jan ägna sig mer åt sin hobby att spela bridge. Trots att han under senare tid fick problem med synen kunde han hålla ordning på korten. Han deltog även regelbunde­t i sammankoms­ter med bröderna i Odd Fellow där han var veteran efter mer än 25 års medlemskap. Han höll även kontakt med realskolka­mraterna i Ulricehamn och studentkam­raterna i Jönköping. Han missade inte ett jubileum. Under senare år var Jan alltid med när de skolkamrat­er som fortfarand­e bodde kvar i Ulricehamn med omnejd träffades för att äta lunch. Vi talade gärna om vår lyckliga skoltid och om skolbandet med Jan vid trummorna och som hade Cole Porters Night and Day som paradnumme­r. Vid nästa lunchmöte är inte Jan med och vi kommer att sakna honom men minnas honom som en mycket god vän.

Peder Claesson för de kamrater som avlade realexamen i Ulricehamn 1950 och studentexa­men i Jönköping 1953

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden