Göteborgs-Posten

Uppgifter: Dahlberg klar för Watford

- PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se ANDREAS JOHNSSON 031-62 40 00 andreas.johnsson@gp.se

Pontus Dahlberg har ryktats vara på väg bort från IFK Göteborg – enligt Sportexpre­ssen ska målvaktsta­langen vara klar för Watford. Något som dock dementeras av sportchef Mats Gren.

– Såld är han inte, allt är absolut inte inte klart, säger han till GP.

Burväktare­n var en av få spelare i fjolårets IFK Göteborg som imponerade. Dahlberg bjöd på flera spektakulä­ra räddningar under säsongen och fick utmärkelse­n ”årets nykomling” när allsvenska­ns stora pris delades ut i höstas.

De fina insatserna har inte gått obemärkt förbi och under lång tid har det ryktats om att flera stora internatio­nella klubbar ska ha ögonen på målvakten.

Napoli och FC Köpenhamn är bara några av många klubbar som det har spekulerat­s om. Nu verkar det dock vara en annan klubb som är nära att göra klart en övergång, Premier League-klubben Watford.

IFK Göteborg har på sin hemsida bekräftat att Pontus Dahlberg ska åka till England och besöka klubben. MÅLVAKTEN KOMMER DÄRFÖR vara borta från torsdag till fredag, men kommer vara tillbaka till lördagsmat­chen mot Stabaek.

Samtidigt rapportera­r Sportexpre­ssen att Dahlberg ska vara nära en flytt till Watford. Enligt tidningen ska de bägge klubbarna vara överens och Londonklub­ben uppges betala cirka 35 miljoner kronor för talangen.

Uppgifter som dock dementeras av IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

– Såld är han inte, allt är absolut inte inte klart, säger Gren när GP når honom och fortsätter:

– Han har fått tillåtelse att åka dit, men mer än så är det inte i nuläget.

Vad är tanken med att han ska åka dit?

– Watford har ju visat ett intresse ett längre tag och då har Pontus velat åka dit för att bekanta sig medklubben. Något som vi gett honom tillåtelse till.

Vilka chanser ger du att Dahlberg vaktar målet den kommande säsongen?

– Det får vi väl se, det hänger ju på om vi hittar någon överenskom­melse med någon klubb. Även om det skulle bli någonting så har Pontus sagt att det är hans vilja att bli kvar.

Så det troliga är att ni lånar honom om en övergång sker?

– Om det blir någonting över överhuvudt­aget så kommer han troligtvis spela fram till sommaren iallafall.

”Watford har ju visat ett intresse ett längre tag och då har Pontus velat åka dit för att bekanta sig med klubben. Något som vi gett honom tillåtelse till.” MATS GREN Sportchef i IFK Göteborg

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? PÅ VÄG TILL ENGLAND. Pontus Dahlberg uppges vara klar för Premier League-klubben Watford.
Bild: MICHAEL ERICHSEN PÅ VÄG TILL ENGLAND. Pontus Dahlberg uppges vara klar för Premier League-klubben Watford.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden