Göteborgs-Posten

Grundström­s stora missräknin­g i år

- FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se Forwarden Henrik Törnqvist har precis fått gå – och färgstarke profilen Per Ledin värvades tidigare i vinter. 43 (12+31) 33 (21+12) 21 (4+17)

I år var säsongen då Carl Grundström, 20, skulle ta nästa steg i karriären. Istället har det blivit en säsong kantad av skador för talangen.

– Det har varit en bökig säsong, säger han.

I år har det endast blivit nio (7+2) poäng för Carl Grundström på 21 matcher. Något som är en rejäl missräknin­g för forwarden som hade betydligt större förväntnin­gar på sig inför säsongen.

Både utifrån men även från sig själv.

– Spelet har väl inte varit på topp men det är något jag jobbar på. Förhoppnin­gsvis lossnar det så jag kommer igång snart, säger han.

Tuff säsong?

– Ja, det har varit mycket skador och minst sagt en bökig säsong. Men det är bara köra på. Det blir bättre och bättre tycker jag så jag hoppas att jag är på rätt väg.

Hur mår du nu?

– Jag mår bra tycker jag allt! Det är ett roligt jobb att vara hockeyspel­are, säger han med ett stort leende.

För Frölunda väntar nu fyra matcher på sex dagar. Något som dock inte oroar Carl Grundström särskilt mycket.

– Det är bara roligt, ett sista ryck inför OS, säger han.

Bara roligt? Inte nervöst med tanke

CARL GRUNDSTRÖM

på den jämna tabellen?

– Det blir bara spännande matcher hela tiden nu och det innebär roliga matcher. Självklart hade det varit bättre om vi låg på säker mark men alla kan slå alla i serien i år. För oss tror jag att det är bra att spela tuffa matcher hela tiden.

Viktigast för er nu?

– För oss gäller det att vinna matcher, det är det absolut viktigaste. Vi försöker träna hårt och vinna matcher. För oss gäller det att träna lite smart så att man är pigg och fräsch på matcherna. Vi ska ändå inte tumma på fysen och träningen. Men vi börjar hitta en bra nivå där nu.

Vad måste ni förbättra?

– Vi har en del att förbättra. Vi måste bli jämnare och lite mer rejäla tycker jag. Det är något vi får jobba på. Det är nog en inställnin­gsfråga och vi måste börja på träning och spela rejält där och sedan ta ut det på matchen. Jag tror att det är viktigt att göra det på träning så att man är väl förberedd. Vi har det i oss och jag tycker att det har sett bra ut i veckan. Det bådar gott.

”Det är jättekul att möta en motståndar­e som ser lite annorlunda ut. De vill sänka farten, sänka tempot, slå mot motståndar­nas tålamod. Och är väldigt snabba att ställa om vi ger bort pucken på fel ställe.”

Roger Rönnberg, Frölunda:

”Det är många poäng kvar att spela om, vi har varit utdömda både från höger och vänster. Men vi kommer att fajtas det vågar jag lova.”

Ove Molin, Karlskrona:

”Det blir bättre och bättre tycker jag så jag hoppas att jag är på rätt väg.”

Ryan Lasch

Victor Olofsson Adam Almquist Ryan Lasch Victor Olofsson Johan Mattsson Simon Hjalmarsso­n Max Friberg 60 57 49 48 41

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? SKADEDRABB­AD. Carl Grundström­s säsong har hittills kantats av skador och forwarden har bara mäktat med nio poäng på 21 matcher. Arena: Nedsläpp: Direktrapp­orteringen på gp.se startar en timme före nedsläpp. Stream: C More.
Tv: C More Live från kl...
Bild: CARL SANDIN SKADEDRABB­AD. Carl Grundström­s säsong har hittills kantats av skador och forwarden har bara mäktat med nio poäng på 21 matcher. Arena: Nedsläpp: Direktrapp­orteringen på gp.se startar en timme före nedsläpp. Stream: C More. Tv: C More Live från kl...
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden