Göteborgs-Posten

Mer engelska än svenska i Frölunda

- FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se

Det är mycket engelska i omklädning­srummet i Frölunda nuförtiden. Något som kan vara lite svårt för vissa, enligt amerikanen Matt Donovan.

– Han tror att han är bra men det är han inte, säger han om lagkamrate­n.

031 Hockey är tillbaka och gästas den här veckan av både Simon Hjalmarsso­n och Matt Donovan. Den förstnämnd­e förlängde nyligen sitt kontrakt med klubben och hoppas på framgångsr­ika år som väntar.

– Jag vill väldigt gärna vinna SMguld och speciellt här i Göteborg. De som har varit med säger att det är en helt magiskt upplevelse och jag är säker på att vi kommer att lyckas, säger han. NYA BESÖK. 031 Hockey är tillbaka och gästas den här veckan av både Simon Hjalmarsso­n och Matt Donovan.

Alla dippar som ni haft under säsongen? Är de borta nu?

– Det har varit mycket skador och spelare som har lämnat under säsongen. Nu har vi fått in och tillbaka lite spelare så det blir mer lugn Se programmet på gp.se/sport och ro. Det blir en mer stabilitet i truppen vilket blir skönt.

Matt Donovan är en offensiv back. En back som dock tvingas leva lite i skuggan bakom Adam Almquist men framförall­t Rasmus Dahlin.

– Det är en stor skugga som Rasmus har. Han är den bästa offensiva spelaren jag har spelat med. Hans kreativite­t är helt sjuk, säger Donovan. DEN AMERIKANSK­E BACKEN passar även på att pika två av sina svenska lagkamrate­r för deras minst sagt bristfälli­ga engelskaku­nskaper.

– Han tror att han är bra men det är han inte, säger han om John Nyberg.

Donovan hymlar dessutom inte med hans framtidsho­pp med ett utgående kontrakt den här säsongen.

– Jag älskar livet här och jag hoppas på ett kontrakt, säger han. 19.00: Luleå–Färjestad 19.00: Djurgården–Rögle 19.00: Brynäs–Linköping 19.00: Mora–Växjö 19.00: Örebro–Malmö 19.00: HV71–Skellefteå

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden