Göteborgs-Posten

Tufft skadeläge för Heid i jakten på slutspelsp­lats

- ANTON GUSTAVSSON 031-62 40 00 anton.gustavsson@gp.se

Heid jagar en slutspelsp­lats i SHE, samtidigt som spelartrup­pen blivit allt tunnare på grund av skador.

– Vi är i en position vi inte vill vara i, säger Annika Wiel Hvannberg som är elitansvar­ig i föreningen.

Heid ligger för närvarande på nionde plats i SHE med en poäng upp till slutspelsp­lats och att i det läget drabbas av en mängd skador är inte optimalt.

–- Vi är i en position som vi inte vill vara i. Vi har inte presterat som vi vill den här säsongen och självklart underlätta­r inte skadorna, säger Annika Wiel Hvannberg som är elitansvar­ig i Heid. LINJESPELA­REN ELIN SVENSSON är en i raden av skadade spelare. Hon blir borta från spel på grund av en stressfrak­tur i högerbenet.

– Elin har dragit ett jättelass både ■ Stressfrak­tur. Blir borta fyra veckor.

■ Inflamatio­n i knäskål. Blir borta några veckor.

■ Knäskada. Oklart hur länge hon blir borta.

■ Ledband i långfinger. Spelar skadad.

■ Körtelfebe­r. På väg tillbaka.

■ Korsbandss­kada. Gör comeback på fredag.

Elin Svensson: Alexandra Larsson: Katarina Sundic: Sara Fridman Larsson: Rikke Jensen: Ellen Davis:

framåt och bakåt. Vi upptäckte nyligen att hon spelat ett tag med en stressfrak­tur. Hon kommer att bli borta i åtminstone fyra veckor.

Helt mörkt på skadefront­en i Heid är det dock inte. Både Rikke Jensen och Ellen Davis är på väg tillbaka efter att ha varit borta en längre tid. För Jensens del är det körtelfebe­r som satt stopp för spel, medan Davis varit borta i över ett år efter en knäskada. Davis väntas göra comeback på fredag mot Lugi. – ELLEN HAR fått klartecken att spela och hon är redo både mentalt och fysiskt, men det kommer nog ta lite tid att komma tillbaka fullt ut. Hon är viktig för oss med sin energi.

Trots skadorna är det i dagsläget inte aktuellt med några nyförvärv.

– Det finns inte så många spelare. Vi sitter lugnt och kan inte göra något drastiskt nu. Vi hoppas istället mycket på Rikke och Ellen så att vi ska klara oss.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? OCKSÅ BORTA. Elin Svensson är den senaste spelaren på Heids skadelista, ett tufft avbräck då hon varit en nycketspel­are för laget den här säsongen
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK OCKSÅ BORTA. Elin Svensson är den senaste spelaren på Heids skadelista, ett tufft avbräck då hon varit en nycketspel­are för laget den här säsongen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden