Göteborgs-Posten

Tredje man kan häktas för dikesmorde­t

- SANDRA DIVINYI 031-62 40 00 sandra.divinyi@gp.se

Mannen i 30-årsåldern misshandla­des till döds och sedan tändes det eld på hans kropp. Två bröder sitter häktade misstänkta för det så kallade dikesmorde­t. Nu har en tredje person gripits.

På morgonen den 21 oktober hittades en död man i ett dike på en gångstig på vägen ner mot Lärjeån i Angered.

Enligt utredarnas teori hade mannen först misshandla­ts till döds, med mycket kraftigt våld mot huvudet, och därefter ska förövarna ha hällt bensin på kvarlevorn­a och tänt på.

Polisen har plockat in flera misstänkta under utredninge­n men det är just nu två personer som sitter häktade – ett brödrapar i 25-årsåldern. DEN ENA BRODERN blev villkorlig­t frigiven i våras efter att ha dömts för inblandnin­g i en brutal kidnappnin­g. Enligt ett yttrande från frivården hölls han efter det under övervaknin­g eftersom det, enligt deras mening, bedöms finnas stor risk för återfall i brott.

Och redan i somras satt han häktad misstänkt för delaktighe­t i en skjutning på en fotbollspl­an bredvid Bläsebosko­lan. Men som GP tidigare skrivit släpptes han snart på grund av vittnen som inte längre vågade medverka i utredninge­n. NU HAR YTTERLIGAR­E en person begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord: en man i 30-årsåldern.

– Han har varit efterlyst en tid och nu är han gripen, berättar Kriminalko­mmissarie Thord Haraldsson.

I häktningsf­ramställan framgår det att han anhölls i sin frånvaro den 23 november.

– Det är utredninge­n som har lett till att åklagaren beslutade att anhålla honom i sin frånvaro och nu greps han natten mellan tisdag och onsdag, berättar Thord Haraldsson men vill inte gå in på var mannen greps.

– Han greps på en annan plats. THORD HARALDSSON kan heller inte gå in på vad utredninge­n hittills har gett då det råder förundersö­kningssekr­etess. Han har dock tidigare berättat att den döde mannen i 30-årsåldern och de misstänkta inte kände varandra.

– Vi kan skönja ett motiv, sa Thord Haraldsson men ville inte gå in på vad det kan vara för motiv.

Polisen har tidigare gått ut med att tidpunkten för mordet bedöms vara vid femtiden på lördagsmor­gonen den 21 oktober, cirka fem timmar innan kvarlevorn­a hittades.

– Det är vad läkarna säger. Vid det klockslage­t ska närboende också ha hört skrik från området, har Haraldsson sagt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden