Göteborgs-Posten

”Omöjligt att maken drunknade”

-

Johanna Möller bör dömas för morden på maken och pappan, och mordförsök­et på sin mamma. Det anser åklagaren, som i sin slutpläder­ing hävdar att maken omöjligt kan ha drunknat i Hjälmaren och att det bara är Möller som haft motiv till attacken på föräldrarn­a. Kvinnan fortsätter neka till allt.

Hovrättsfö­rhandlinga­rna kring de så kallade sommarstug­emorden närmar sig sitt slut, och vid sin plädering inledde åklagaren Jessica Wenna med att tala om mordet på Johanna Möllers make, som hittades död i Hjälmaren sommaren 2015.

– Det är fullständi­gt omöjligt att han drunknat i Hjälmaren, sade Wenna med eftertryck. HON HÄNVISAR till hans förstorade lungor – något som kan uppstå när man andas med motstånd, som vid exempelvis en drunkning eller kvävning. Dessutom hade han orimligt få kiselalger i kroppen med tanke på att det vid tiden för hans död, som Jessica Wenna säger, ”kryllade” av sådana i sjön.

– Johanna har ett motiv, Johanna har uttryckt en vilja att han ska dö. Johanna har planerat att han ska dö, och hon har försökt förmå andra att döda honom, säger Wenna.

Som motiv nämner Wenna pengar och svartsjuka. Hon säger också att Möller visat att hon har den mentala förmågan att mörda, och hänvisar till mordet och mordförsök­et på föräldrarn­a. ETT ÅR EFTER makens död attackerad­es mamman och pappan med kniv när de sov i sommarstug­an utanför Arboga. Båda utsattes för ett 20-tal knivhugg vardera. Mamman skadades svårt och pappan avled omedelbart.

Johanna Möllers expojkvän Mohammad Rajabi har erkänt dådet mot föräldrarn­a, men hävdar att Johanna Möller var hjärnan bakom detta. Åklagaren är inne på samma linje.

– Jag påstår att hon har planerat gärningarn­a, tjatat på Mohammad att göra dem. Hon har kört ut honom till stugan, gett honom kniven och tagit med rena kläder till honom, säger Wenna.

Åklagaren yrkar på att Möller döms till livstids fängelse och att Rajabis dom från tingsrätte­n på 14 års fängelse fastställs.

Möller har hela tiden nekat till samtliga brott.

– Det finns ingen teknisk bevisning i någon del, säger försvarare­n Amanda Hikes.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden