Göteborgs-Posten

Stjärnfyll­d trupp hos guldfavori­t

-

Guldfavori­ten OAR – Olympic Athletes of Russia – presentera­de sin trupp till OSishockey­n. Det är ett stjärnfyll­t lag med Ilja Kovaltjuk, Pavel Datsiuk och Sergej Moziakin i spetsen.

Ryssland tvingas ju tävla under neutral flagg i Pyeongchan­g, men oavsett vad laget kallas så är det turneringe­ns stora guldfavori­t.

De 25 ryska OS-spelarna kommer från tre olika klubbar där KHL-mästaren SKA S:t Petersburg – som leds av förbundska­pten Olegs Znaroks – har 15 spelare i truppen, CSKA Moskva åtta och Magnitogor­sk två. DE FEM SPELARE som tidigare i veckan stoppades av IOK, däribland Anton Belov, Valerij Nitjusjkin och Sergej Plotnikov, finns inte med.

Ryska ishockeyfö­rbundets ordförande Vladislav Tretijak har protestera­t till IOK, men har inget större hopp om att deras avstängnin­g – som ryssarna inte fått någon förklaring till – ska hävas.

– Vi har skickat ett brev, men inte fått något svar ännu. Hoppet är det sista som dör, men det blir svårt, sade Tretijak enligt Sport-Express. RYSSLAND HAR INTE vunnit OS-guld sedan 1992 – då som OSS – och spelar i samma grupp som Slovakien, USA och Slovenien.

 ??  ?? NY DRÄKT. Men Pavel Datsiuk och Ilja Kovaltjuk är kvar sedan OS för fyra år sedan. Nu siktar ryssarna – eller OAR – på att vinna OS-guld för första gången på 26 år, då som OSS.
NY DRÄKT. Men Pavel Datsiuk och Ilja Kovaltjuk är kvar sedan OS för fyra år sedan. Nu siktar ryssarna – eller OAR – på att vinna OS-guld för första gången på 26 år, då som OSS.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden