Göteborgs-Posten

Askebrand lockade Lindblad till Öis

- JOEL TIVEMO joel.tivemo@gp.se 031-62 40 00

Publikfavo­rit, egenfostra­d och straffskyt­t. Ändå valde KarlJohan Lindblad att lämna sitt livs enda klubb Öster för Öis. – Det är som i Öster här. Det finns mycket tradition man är stolt över, säger han.

Efter en huttrande kylig förmiddags­träning slår sig Karl-Johan Lindblad ned på Öisgårdens övervåning. På väggen bakom honom hänger Öis klubbmärke. För första gången i livet gör han en försäsong i en annan förening än Öster. Det kan Öis-fansen tacka tränaren Thomas Askebrand, som ledde Öster under tre år, för.

– Han spelade stor roll. Thomas kom till oss efter en tuff period. När han kom mådde vi som sämst, men började sakta men säkert vårt återtåg. Han är en fin person och man mår bra runt om honom, säger Karl-Johan Lindblad. TVÅ VECKOR IN i säsongen har Örgryte börjat nöta på uppspelsvä­gar. Ett för merparten av spelarna nytt spelsystem ska sättas. KarlJohan Lindblad känner redan väl till vad hans chef står för.

– Vi ska inte bli ett passivt lag, utan vara obekväma för motståndar­na. Sedan är Thomas bra på att Öis nya tränare Thomas Askebrand spelade stor roll i processen att locka över Karl-Johan Lindblad från Öster.

NYCKELROLL.

få in att även om det ska göras på allvar så skrattas det emellanåt, den kombinatio­nen är viktig, säger han.

Trots att han precis hunnit flytta in i nya lägenheten känner 25-åringen sig redan hemma i Örgryte och Göteborg.

– Jag kunde inte vara mer nöjd än vad jag är. När Öis dök upp så lockade det verkligen. Här är man stolt över sina SM-guld, det sitter i väggarna. Jag kommer till en i mina ögon stor klubb, säger han.

Hur var det att lämna Öster?

– Givetvis var det tufft. Öster är KARL-JOHAN LINDBLAD allt jag vetat om sedan jag var liten grabb, så det var ett stort beslut för mig. Samtidigt känns det helt rätt i dag.

Den här torsdagen känns den ångestfyll­da rödblå hösten avlägsen. 21 mars 1992 i Växjö Öster

Sköt Öster till superettan 2016 med det avgörande målet.

Född: Tidigare klubbar: Största fotbollsme­rit:

Degraderin­garna två år i rad och knäskadan 2013. Missade hela säsongen. Örgrytes nya lagbygge har både allsvensk erfarenhet och ungdomlig entusiasm. Karl-Johan Lindblad står visserlige­n för varken eller, men däremot en hel del annat.

– Jag hoppas kunna vara med att få in det här spelsättet vi vill sätta. Och utanför planen ska jag bara fortsätta vara den jag är: en trevlig gubbe. Jag är väl någon som sätter laget först, någon man kan förlita sig på.

Tyngsta fotbollser­farenhet:

”När Öis dök upp så lockade det verkligen. Här är man stolt över sina SM-guld, det sitter i väggarna.”

DET LÄR THOMAS Askebrand göra. Som handplocka­d från Östers backlinje tyder mycket på att han blir notoriskt förekomman­de i Sällskapet­s startelva säsongen som väntar. Och kanske blir han också notorisk från straffpunk­ten?

– Det har blivit många straffar och alla har gått in. Det är väl tio i rad nu. Vi får väl se om jag får slå dem här, säger han.

 ?? Arkivbild: MATHIAS BERGELD ?? TROLIG STARTSPELA­RE. Karl-Johan Lindblad med Jakob Lindström under Örgrytes första träning för säsongen tidigare i januari. Lindblad väntas ta en av tre mittbacksp­ositioner i Örgrytes lag nästa år.
Arkivbild: MATHIAS BERGELD TROLIG STARTSPELA­RE. Karl-Johan Lindblad med Jakob Lindström under Örgrytes första träning för säsongen tidigare i januari. Lindblad väntas ta en av tre mittbacksp­ositioner i Örgrytes lag nästa år.
 ?? Arkivbild: MATHIAS BERGELD ??
Arkivbild: MATHIAS BERGELD
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden