Göteborgs-Posten

Ny hoppklass bara för tjejer

- ANTON GUSTAVSSON 031-62 40 00 anton.gustavsson@gp.se

För tionde året i rad anordnas Gina Tricot Grand Prix i Borås. Nytt för i år är Gina Tricot Ladies Trophy för tävlingen som drar igång den sjunde februari.

För att fira att tio år har gått sedan starten satsar Gina Tricot Grand Prix på en ny klass. I klassen gör tjugo kvinnliga ryttare upp.

– Vi har hållit på i tio år nu och vi försöker alltid att komma med något nytt. I år provar vi med en tjejklass och vi tror att det blir en kul grej, säger Helen Hagström som är tävlingsle­dare.

– Vi jämför oss inte med andra tävlingar, utan försöker att vara lite unika. INTRESSET FÖR ATT ställa upp i Gina Tricot Ladies Trophy har varit stort och lockar elitryttar­e från Sverige, Norge, Finland och Danmark.

– Det är många som vill rida, men vi har satt en gräns på max tjugo ryttare. Vi kommer att utgå från rankingen, men även dela ut några wildcards.

Det är inte bara Gina Tricot Ladies Trohpy som anordnas under helgen, utan ett antal

”Vi jämför oss inte med andra tävlingar, utan försöker att vara lite unika”

HELEN HAGSTRÖM Tävlingsle­dare klasser där Gina Tricot GP Celebratio­n sticker ut. Skulle en ryttare vinna både lördagen och söndagens tävling kammar han eller hon hem förstapris­et på två miljoner kronor.

– Det blir väldigt spännande att se om miljonerna delas ut och det är hög status på ryttarna som kommer säger Hagström. HÖGST STATUS HAR duon RolfGöran Bengtsson och Peder Fredricson som båda kommer till start under helgen.

– Det betyder jättemycke­t för intresset. Peder har, förutom de två senaste åren, varit med sedan år ett och är tävlingen trogen. Vi har den svenska eliten hos oss så det blir mycket bra sport för publiken att titta på.

 ??  ?? EGEN KLASS. Stephanie Holmén är en av de som ser fram emot att få tävla i en klass mot enbart andra tjejer.
EGEN KLASS. Stephanie Holmén är en av de som ser fram emot att få tävla i en klass mot enbart andra tjejer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden