Göteborgs-Posten

Bosko ser fram emot Gais premiär

- ANTON GUSTAVSSON

FOTBOLL: GAIS Försäsonge­n går in i nästa fas för Gais som i eftermidda­g spelar säsongens första match. Utsikten står för motståndet.

Gais-tränaren Bosko Orovic ser fram mot uppgiften.

– Det är alltid kul med match. Utsikten är ett topplag i division 1 och vill säkert slå oss, men för vår del handlar det om att göra en bra prestation. Jag vill se att vi börjar förstå vårt försvarssp­el, vilket är det vi jobbat mest på.

Stora delar av truppen kommer att få speltid direkt. – VI KOMMER att spela med två olika lag som spelar varsin halvlek, för att alla ska få komma in i det direkt.

Gais ser ut att ändra spelsystem till den här säsongen och mycket talar för att laget kommer att spela 3-5-2 mot Utsikten, men Bosko Orovic vill inte lägga någon vikt vid sifferkomb­inationer.

– Vad det kallas har ingen betydelse utan det viktiga är spelsättet. 3-5-2, 4-3-3, jag har byggt mitt spel på tre centrala mittfältar­e i 14 år och det kommer jag att fortsätta med.

– Vi vill äga mycket boll och styra spelet, samtidigt som vi vill jobba med hög press för att ta tillbaka bollen så snabbt som möjligt i försvarssp­elet.

I anfallsspe­let handlar det om att våga. I FJOL UNDVEK Gais negativt kval med en poängs marginal. Det finns därmed en del att förbättra, men till den här säsongen är Orovic med från start och har fått chansen att sätta sin prägel på truppen.

– Vi hade ett jättebra hemmafacit och var obesegrade efter att jag kom till klubben, men vi var lika dåliga på bortaplan. Bortaspele­t är något vi måste jobba på givetvis, men det är ett nytt år och nya tider så det är bara att tänka om.

– Det handlar om att tro på oss själva och att våga slå en passning, att våga dra en gubbe. I slutändan är en feg spelare ingen bra spelare. I DAGSLÄGET HAR Grönsvart gjort sju nyförvärv varav fyra hämtats från division 1. Trion Jesper Westermark, Marcus Bergholtz och Niklas Olsson ansluter från Utsikten och får dessutom sällskap av Husqvarnas skyttekung Edin Hamidovic.

– Edin kommer att ösa in mål i år också, det är jag helt hundra på. Det som skiljer mellan ettan och superettan är tempot och det kommer spelarna in i här.

– Vi är jättenöjda med truppen vi har, men vi är inte klara än, säger Orovic apropå fler nyförvärv.

 ?? Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK ?? IGÅNG. I dag spelar Gais den första träningsma­tchen för säsongen. Det blir första chansen för tränaren Bosko Orovic att prova det nya spelsystem­et han vill använda sig av.
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK IGÅNG. I dag spelar Gais den första träningsma­tchen för säsongen. Det blir första chansen för tränaren Bosko Orovic att prova det nya spelsystem­et han vill använda sig av.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden