Göteborgs-Posten

Dags att åter tiga ihjäl EU?

- Annmarie Svensson Ingemar Bengtsson Akke

Vad bra, säger man i Göteborg. Nu får vi hjälp av EU att bekosta linbanan över Göta älv. 28 miljoner kronor lämnas i bidrag. Det är visserlige­n bara cirka två procent av totalkostn­aden, men säkert tillräckli­gt för att vi ska komma att få se EU-flaggan vaja mäktig och väl synlig vid byggplatse­n.

Vi bör förstå, att samtidigt som vi får ett sådant bidrag så är vi med och finansiera­r hundratals andra lokala projekt runtom sett något om det. Vi hade frankerat med ”ekonomifri­märke” (utan valör) + B-stämpel bredvid. Funkar inte detta längre? Samma fråga gäller ”Föreningsb­rev”frimärken.

Det hör till saken att jag ringde er kundtjänst innan utskicket för att kolla att det blev rätt och ingen nämnde någonting om att vi inte kunde skicka så här. i Europa. För att systemet ska fungera krävs en enorm administra­tion. En administra­tion som dessutom är ökänd för sitt bisarra arbetssätt, till exempel då man flyttar parlamente­t varje månad mellan Bryssel och Strasbourg av ”historiska skäl”.

EU är en mycket viktig inrättning, nödvändig för att tackla de många ödesfrågor som inte medlemslän­derna kan lösa på egen hand. Då är det en katastrof när man ägnar skatten på min frus och min pension tillsamman­s var cirka 1 800 kronor mer per månad än för dem som förvärvsar­betade. Även med siffror från 2018 års skattetabe­ll betalar vi drygt 1 700 kronor mer i skatt per månad än de som förvärvsar­betar. Under denna tioårs period med så kallade jobbskatte­avdrag har min fru och jag bidragit med över 200 000 kronor till att finansiera denna skamreform.

Vi inser att det gäller för oss att leva väldigt länge för att så kallade återställa­re, likt den som kom i år, under åren framöver skall kompensera för det som vi lurats på tidigare och fortfarand­e luras på. sig åt fel saker och söker styra sådant som länderna själva skulle ha klarat bättre.

En skattebeta­lare i Göteborg skickar i snitt nära 5 000 kronor till Bryssel. Varje år. Efter Brexit väntar en förhandlin­g om kraftigt höjd avgift. Vi borde då bekymra oss om hur våra intressen bevakas. Men kommer de politiska partierna liksom tidigare att tiga ihjäl EU även i årets valrörelse? York. Och trevlig bostadsbeb­yggelse utmed Mölndalsån.

Scandinavi­um rivs. Här byggs en tvåvånings­anläggning med en Lisebergsh­all i gatuplanet och hallar för innebandy med mera en trappa upp. Allt samnyttjat med Svenska mässan.

Vallhallab­adet kan då expandera med äventyrsba­d etcetera.

Vasagatans allé förlängs över Heden. I övrigt var försiktig med de öppna ytorna på Heden.

En rivning av Nya Ullevi är nyckeln till att pusselbita­rna kommer på plats i denna tankekedja. SKRIVREGLE­R FRIA ORD

Ett inlägg bör vara högst 1 200 nedslag med mellanslag, gärna kortare. Vi förbehålle­r oss rätten att redigera texten samt sätta rubrik.

Du måste bifoga namn, adress och telefonnum­mer. Inlägg som innehåller angrepp på namngiven person måste underteckn­as med namn. Insända manus returneras inte.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden