Göteborgs-Posten

Saknad man hittades död på skogskulle

- JOSEFINE OLAUSSON ANDERS ABRAHAMSSO­N 03-62 40 00 josefine.olausson@gp.se 031-62 40 00 anders.abrahamsso­n@gp.se

I går påträffade­s den försvunne Magnus Natschki, 36, från Göteborg död i skogen utanför Uddevalla. – Anhöriga är underrätta­de och han har identifier­ats av personer vid platsen, säger StenRune Timmersjö, gruppchef vid polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Larmet kom strax före klockan 13 på lördagen då kroppen hade hittats av en privatpers­on utanför samhället Skredsvik i Uddevalla kommun.

Senare under eftermidda­gen uppgav polisen att den döde identifier­ats och att det är den försvunne Magnus Natschki från Göteborg som polisen misstänker mördades den 6 december.

Polisen har hela tiden varit övertygad om att Magnus mördades utomhus i Uddevalla kommun cirka en timmes bilfärd längs E6 norrut från Lövgärdet i Göteborg. FEM PERSONER SITTER sedan tidigare häktade misstänkta för inblandnin­g i det misstänkta mordet. Två av männen, i 20- respektive 35-årsåldern, är på sannolika skäl misstänkta för mord.

I ett yttrande från frivården gällande den yngre av de mordmisstä­nkta står det att ”aktuell brottsmiss­tanke rör sig om en handling som han, under hotelser av tre män, upplevt sig tvingad att utföra”.

Den misstänkte mördaren häktades i sin frånvaro två dagar efter att det misstänkta mordet ska ha begåtts. Han befann sig då på en polisstati­on i Flensburg, Tyskland, framgår det i handlingar hos tingsrätte­n. ATT KROPPEN HAR hittats är framför allt viktigt för de anhöriga, menar polisen.

– För dem är det ju naturligtv­is en lättnad genom att de får ett avslut. Polisen har också lagt ner oerhörda resurser på att hitta kroppen, hundförare har slitit hårt och även helikopter­n har varit uppe frekvent

”För anhöriga är det ju naturligtv­is en lättnad genom att de får ett avslut”

STEN-RUNE TIMMERSJÖ

gruppchef vid polisen

och sökt i områden som kan vara intressant­a. Nu kan vi lägga resurserna på andra delar av utredninge­n i stället, säger Sten-Rune Timmersjö.

Kroppen kommer nu att obduceras.

– Dödsorsake­n är naturligtv­is intressant att få svar på, säger Timmersjö.

Under lördagen var även organisati­onen Missing people ute och letade efter Magnus Natschki. Man letade då i området Hogstorp norr om Uddevalla. Enligt verksamhet­sledaren Hasse Lagervall var det inte någon person som var kopplad till Missing peoples sökinsats som hittade 36-åringen. STEN-RUNE TIMMERSJÖ BERÄTTAR att avspärrnin­garna vid fyndplatse­n kommer att finnas kvar tillsvidar­e. Han vill i nuläget inte kommentera om polisen har gjort några andra fynd i området än kroppen.

 ?? Bild: ROBERT BETZEHAG ?? SÖKPÅDRAG. Stora resurser sattes in i sökandet. Kroppen hittades av en privatpers­on uppe på en skogskulle under gårdagen.
Bild: ROBERT BETZEHAG SÖKPÅDRAG. Stora resurser sattes in i sökandet. Kroppen hittades av en privatpers­on uppe på en skogskulle under gårdagen.
 ??  ?? MAGNUS NATSCHKI.
MAGNUS NATSCHKI.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden