Göteborgs-Posten

Orovic efter segern: Folk får rätta sig efter oss

- ERIC HILMERSSON

FOTBOLL Edin Hamidovic har presentera­t sig i Grönsvart. I sin första match gjorde han båda målen när Gais slog Utsikten. – Han är en gubben i lådan och han gör det jävligt bra, säger tränare Bosko Orovic. framme och gjorde sitt andra mål. I den andra halvleken bytte båda lagen friskt och matchen tappade i kvalitet. Joel Mumbongo är en av flera provspelar­e i på plats i Utsikten och den snabbe talangen var nära att reducera, men avslutet tog i burgaveln.

Slutresult­atet blev därmed 2–0 till Gais.

”Han är en gubben i lådan och han gör det jävligt bra”

BOSCO OROVIC

om Edin Hamidovic

– Den första halvleken tycker jag att vi äger fullständi­gt. De har en straff, men annars tycker jag inte att de har mycket att komma med faktiskt. Sedan gör vi sju byten i paus och efter det är en en ganska dålig match från båda lagen, säger Gaistränar­en Bosko Orovic. Är det inte tråkigt att förstöra en match med så mycket byten?

– Jo, det är klart att det är, men just nu är vi inte redo för mer. Vi vill inte åka på några skador, utan jobbar upp det successivt de här månaderna. Just nu handlar allt om att bygga upp intensitet­en i presspelet.

Tränare Orovic var nöjd att se sitt Gais dominera bollinneha­vet – och att nyförvärve­t slog till direkt.

– Han gör två mål och det ska han ta med sig, Men han kunde gjort tre. Men absolut, han är en gubben i lådan och han gör det jävligt bra, säger Orovic om Hamidovic.

Härnäst möter Gais Halmstads BK.

– Ett väldigt bra lag och det blir en helt annan match. Men vi kommer inte ändra vårt spel, folk får rätta sig efter oss, säger Orovic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden