Göteborgs-Posten

Hattrick sänkte mästarlage­t

- CHRISTER STRANDBERG

GLAD. SHL. ISHOCKEY Senast Brynäs var i Kinnarps Arena var i den avgörande SM-finalen mot HV71 som Gävlelaget förlorade. När de var tillbaka var de vinnare med 4–2. Stor hjälte i Brynäs var skyttekung­en Aaron Palushaj som gjorde tre mål.

Brynäs fick en drömstart och hade 2–0 redan efter drygt tre minuters spel. Målskytt båda gångerna var Aaron Palushaj.

Först styrde Palushaj in ett skott från Lukas Kilström och i powerplay hittade Jesper Jensen fram till amerikanen som inte gjorde något misstag. Därmed hade Aaron Palushaj ryckt i Brynäs interna skytteliga. Inför matchen låg han och Kevin Clark på 14 mål vardera. BRYNÄS VAR KLART bättre i första perioden och framförall­t då under den inledande halvan. Brynäs satte hård press på HV71 och var samtidigt farliga i sina omställnin­gar.

Efter en timeout blev dock HV71 bättre och det skulle också komma en reducering genom Mattias Tedenby. Tedenby snurrade med OS-backen, Simon Bertilsson, och satte dit pucken bakom David Rautio i målet. Jesper Boqvist hade sedan en styrning i stolpen för Brynäs och gästerna fick också spela fem mot tre, men utan resultat. HV71 VAR NÅGOT bättre i den andra perioden, men fortfarand­e var Brynäs det bättre laget och Kevin Clark ville inte vara sämre än Palushaj och gjorde 3–1 efter HV-slarv i egen zon.

Hemmalaget försökte sedan få kontakt i slutperiod­en och lagkaptene­n Martin Thörnberg såg till att det blev så. I powerplay gjorde Thörnberg 2–3. Men sedan var det dags för Aaaron Palushaj igen och då var det godnatt för HV71.

HV71-backen Topi Jaakola och forwarden Robin Figren spelade inte i tredje perioden efter misstänkta skador.

?? Bild: MIKAEL FRITZON ?? Brynäs Aaron Palushaj efter ett av sina tre mål borta mot HV71 i
Bild: MIKAEL FRITZON Brynäs Aaron Palushaj efter ett av sina tre mål borta mot HV71 i