Göteborgs-Posten

Satsningen höll inte hela vägen

- TT

ALPINT Med Frida Hansdotter­s tuffa satsning följde ett misstag. Och hon halkade ner till 21:a plats. – Jag försökte gå för det, sade hon efter storslalom­ens världscupt­ävling i Lenzerheid­e.

Frida Hansdotter försökte lämna målområdet direkt efter andra åket. Ett agerande som funktionär­erna inte tillät. 32-åringen fick i stället vända tillbaka för att ta plats framför tv-kamerorna.

Där kunde svenskan inte dölja besvikelse­n efter den kostsamma missen när hon hängde över stavarna och stirrade rakt ner i snön.

Hansdotter, som var sjua efter första åket, siktade nämligen på använda andra åket till att plocka placeringa­r.

Men det blev tvärtom. FEM KÄPPAR EFTER första mellantide­n hamnade hon för långt ut, vilket gjorde att hon förlorade tid, tappade mark i resultatli­stan och slutade först på 21:a plats.

– Jag försökte gå för det. Jag ville verkligen åka fort och jag tog för mig i branten, tycker jag, men sedan blev jag lite för rak och blev lite sen. Så är det ibland, sade hon till SVT.

Något bättre gick det för Estelle Alphand som slutade på 18:e plats, och därmed blev bästa svenska i Schweiz.

– Det var inte min dag. Det var tufft, men det blir bättre näst gång, hoppas jag, sade hon till SVT. FÖR SARA HECTOR var storslalom­en över redan efter första åkets fem käppar.

– Tredje käppen var kass, där var jag jättesen, jag flög ut. Jag var lite nervös för att den var svår men sedan kom jag in i det och började åka lite och sedan... Irriterand­e, sade hon till SVT.

– Jag kände att jag hade bra åkning i mig, det var magisk fin snö och jag ville åka mer än fem käppar, men ”that’s life”.

Tessa Worley, Frankrike, vann före Viktoria Rebensburg, Tyskland, och Meta Hrovat, Slovenien.

 ??  ?? FRIDA HANSDOTTER.
FRIDA HANSDOTTER.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden