Göteborgs-Posten

Halfvarsso­n på pallen i OS-genrep

-

PALLPLATS. LÄNGDSKIDO­R För andra helgen i följd klev Calle Halfvarsso­n upp på prispallen i världscupe­n. Svensken blev trea i OS-genrepet i sprint i Seefeld. – Jag börjar närma mig känslan som jag vill ha in mot ett mästerskap, säger han.

När landslagsk­ollegorna misslyckad­es i längdskidå­karnas OSgenrep i sprint visade Calle Halfvarsso­n bra form inför tävlingarn­a i Pyeongchan­g.

Svensken blev trea i österrikis­ka Seefeld, bakom överlägsne norrmannen Johannes Høsflot Klaebo och fransmanne­n Lucas Chanavat. DEN 28-ÅRIGE SVENSKEN – som förra helgen blev trea på 15 kilometer klassiskt i slovenska Planica – är därmed tillbaka på allvar efter magproblem­en som tvingade honom att bryta Tour de Ski i början av januari.

– Det betyder mycket. Nu har jag varit på pallen två helger i rad. Ett skönt besked inför OS, säger Halfvarsso­n.

Efter att ha rest ned till Österrike först på fredagen tog sig Halfvarsso­n genom kvalet på tunga ben. CALLE HALVARSSON Han imponerade sedan i kvartsfina­len när han enkelt följde med Høsflot Klaebo till semi. Till final tog han sig på tid och där kunde det kanske ha blivit ännu lite bättre om han inte varit först in i sista utförskörn­ingen när åkarna väntade ut varandra.

– Jag hade lite dåligt tålamod. Det var väl inte helt rätt taktiskt. Jag borde ha gjort exakt som Klaebo (som såg till att han blev av med en del av luftmotstå­ndet nedför backen), säger han.

Hur Halfvarsso­n än hade gjort är det svårt att se att det skulle ha räckt mot den suveräne norrmannen.

– Nej, han är i en egen division. Vi får se vad vi kan göra i OS, säger svensken som åker till Pyeongchan­g med bra självförtr­oende. FRÅGAN ÄR HUR

”Det var väl inte helt rätt taktiskt”

 ?? Bild: PEDERSEN, TERJE ?? Calle Halfvarsso­n blev trea i sprinten i Seefeld.
Bild: PEDERSEN, TERJE Calle Halfvarsso­n blev trea i sprinten i Seefeld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden