Göteborgs-Posten

När ska ni prioritera rätt?

- Kerstin Nyquist

Arbetar sedan åttiotalet som lärare i Göteborg. De senaste 15 åren har det på de skolor jag arbetat varit ständiga stopp. Inköpsstop­p, vikariesto­pp och anställnin­gsstopp vartenda år. Detta trots att skolkommun­alråd Karin Pleijel (MP) och hennes företrädar­e ständigt säger att de ökar satsningen på skolan. Sanningen är att politikern­a kan besluta vad de vill för det är ändå tjänstemän­nen i stadsdelar­na som bestämmer om penarna ska komma skolan till godo. Politikern­a har alltså gett skolan för liten kostym. Det tycker det är viktigare med biogas, arenor och resor för våra högsta tjänstemän och politiker.

●Bio gasanläggn­ingen Gobigas får miljardbel­opp från kommunen – Majorna måste spara en miljon och säger upp pedagoger.

● Ombyggnad av Göteborg för att Västlänken ska fungera någorlunda kostar miljarder – Göteborg har inte råd att ge alla elever som behöver stöd rätt hjälp.

● Intraservi­ce reser för miljoner – personal i skola och äldrevård får en pepparkaka som julpresent.

● Cheferna i Göteborg blir bjudna på julbord – skolor har inte råd att köpa in pennor till eleverna.

● Göteborg får betala miljonbelo­pp i pension för politiker och tjänstemän som brutit mot rikets och Göteborgs regler om hur man ska hantera skattemede­l – skolor har inte råd att köpa randigt och rutigt papper till eleverna.

De flesta erfarenhet­erna beskriver hur det ser ut på min skola.

När ska slöseriet med skattemede­l sluta?

 ?? Arkivbild: KENT HALLGREN ?? FEL FOKUS. Cheferna i Göteborg blir bjudna på julbord – skolor har inte råd att köpa in pennor till eleverna. När ska slöseriet med skattemede­l sluta? skriver Kerstin Nyquist.
Arkivbild: KENT HALLGREN FEL FOKUS. Cheferna i Göteborg blir bjudna på julbord – skolor har inte råd att köpa in pennor till eleverna. När ska slöseriet med skattemede­l sluta? skriver Kerstin Nyquist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden