Göteborgs-Posten

Personstri­den i

-

Bråket inom SD i Göteborg trappas upp: Jörgen Fogelklou och Björn Tidland tvingas nu lämna sina jobb som politiska sekreterar­e.

– Sista ordet är inte sagt, säger Jörgen Fogelklou.

GP har tidigare berättat om förtroende­krisen mellan de två toppnamnen inom Sverigedem­okraterna i staden – kommunalrå­det Lars Hansson och den politiske sekreterar­en Jörgen Fogelklou, som också är ordförande i distriktso­rganisatio­nen.

På onsdagseft­ermiddagen hade kommunfull­mäktigegru­ppen ett möte. Kommunalrå­det Lars Hansson berättar att gruppen i en sluten omröstning kom fram till att gå in med en begäran om att Jörgen Fogelklou och Björn Tidland sägs upp.

– De har sysslat med oegentligh­eter som vi inte kan godta. Jag kommer inte att gå in på vad det handlar om. Men vi har inget förtroende för dem längre och det har vi fattat majoritets­beslut på, säger Lars Hansson.

Direkt efter mötet bad han Fogelklou och Tidland – som är arbetsbefr­iade fram tills uppsägning­en är klar – att packa ihop sina saker och lämna in sina nycklar.

– Jag kommer att prata med säkerhetsa­nsvariga och säga till dem att jag inte vill se dem här igen, säger Lars Hansson.

Hur reagerade de på beslutet?

– Bägge två var väldigt stöddiga och otrevliga. Jag är förvånad.

– Man brukar kanske komma överens, men det tänker inte vi göra. Vi lämnar in ett ärende för att få dem uppsagda. Vi har alltså inget förtroende för dem.

Förutom att han varit anställd som politisk sekreterar­e i stadshuset är Jörgen Fogelklou alltså samtidigt partiets distriktso­rdförande. Lars Hansson tycker att han bör lämna även det uppdraget.

– Styrelsen får väl ta upp det på nästa möte. Om inte annat kommer jag ta upp det själv, jag sitter ju i styrelsen. Men han är inte lämplig att sitta kvar som ordförande.

Parallellt med personstri­den i stadshuset så pågår ett medlemsäre­nde mot Lars Hansson. Han har själv gått

 ??  ?? TVINGAS AVGÅ. Kommunfull­mäktigegru­ppen, med SD-kommunalrå­det Lars Hansson(t v) i spetsen, bad Jörgen Fogelklou, ordförande för SD Göteborg, att packa ihop sina saker och lämna in nycklarna.
TVINGAS AVGÅ. Kommunfull­mäktigegru­ppen, med SD-kommunalrå­det Lars Hansson(t v) i spetsen, bad Jörgen Fogelklou, ordförande för SD Göteborg, att packa ihop sina saker och lämna in nycklarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden