Göteborgs-Posten

SD trappas upp

- ARNE LARSSON 031-62 41 24 arne.larsson@gp.se

JÖRGEN FOGELKLOU ut med uppgiftern­a om att det är nedlagt, men från partiets pressavdel­ning centralt har det hetat att det avgörs först i nästa vecka.

– Jag vet inte vad jag ska tro. Jag har fått besked om att ärendet är nedlagt, och jag har fått klartecken på att jag får gå ut med det, säger Lars Hansson.

Men hotet om uteslutnin­g hänger fortfarand­e över dig?

– Jag har fått mycket uppskattni­ng för det jag gjort. Jag upplever att jag har ett starkt stöd och tror att jag kommer att leda SD Göteborg i valet.

När GP når Jörgen Fogelklou har han packat ihop sina saker och lämnat sin arbetsplat­s stadshuset. Men han har inte lämnat in passerbric­kan eller accepterat uppsägning­en.

– Det här är en pågående härva. Sista ordet är inte sagt, säger han.

”Det enklaste för mig vore att basunera ut allt jag vet och tycker och tänker, men ni ska inte få gotta er i det”

Hur menar du?

– För mig är det en personlig tragedi att se en människa haverera på det här sättet. Det enklaste för mig vore att basunera ut allt jag vet och tycker och tänker, men ni ska inte få gotta er i det.

Enligt Lars Hansson står en majoritet av fullmäktig­egruppen bakom det här?

– Ja, men det får vi återkomma till. Det är ett haveri utan dess like och det är tragiskt att se. Men för honom är det så.

Men antingen var det väl en majoritet eller så var det inte det?

– Det här var ett möte mitt på dagen. Frågan är vilka som var kallade och vilka som kunde komma. Men vi får återkomma till det.

Hur agerar ni nu?

– Jag har packat ihop mina saker och lämnat stadshuset. Han har arbetsbefr­iat mig och det får jag acceptera. Men sedan får vi se vad som händer. Men jag tänker inte gå ut i pressen och baktala någon här och nu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden