Göteborgs-Posten

May söker avtal med Kina

- Theresa May anlände i går till Wuhan i den kinesiska provinsen Hubei.

I samband med EU-utträdet vill Storbritan­nien skaffa sig ett frihandels­avtal med Kina. Det säger premiärmin­ister Theresa May, som besöker världens andra största ekonomi under tre dagar.

– Mitt besök kommer att intensifie­ra den ”gyllene eran” i brittiskki­nesiska relationer, sade hon efter att ha anlänt i Wuhan.

Hon säger att mer bör göras omedelbart för att öppna tillträdet till den kinesiska marknaden för brittiska företag. May vill även fördjupa relationen länderna emellan.

Kinas premiärmin­ister Li Keqiang säger i sin tur att Kinas relation till Storbritan­nien inte kommer att påverkas av det brittiska EU-utträdet. MAY FICK DIREKT efter ankomsten till Kina stångas med nya besvärande uppgifter om brexits ekonomiska konsekvens­er. Buzzfeed med flera medier säger sig ha kommit över en utvärderin­g från brittiska regeringen själv som kommer fram till att oavsett hur brexit genomförs så kommer Storbritan­nien att förlora på utträdet.

May försäkrar att alla kort ska läggas på bordet.

– När tiden kommer då parlamente­t ska rösta på den slutgiltig­a uppgörelse­n kommer vi att säkerställ­a att parlamente­t har nödvändiga analyser för att vara fullödigt informerat, säger hon i Wuhan.

May säger att hon kommer att ta upp frågan om Hongkongs framtid i mötet med president Xi Jinping.

 ??  ?? KINABESÖK.
KINABESÖK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden