Göteborgs-Posten

Geurts är tillbaka hos Göteborg FC

- LINUS PETERSSON

Loes Geurts, 32, är tillbaka i Göteborg FC - fem månader efter att hon lagt ned karriären.

– Jag kände mig färdig då, säger hon.

Under EM 2017 vann Nederlände­rna guld på hemmaplan.

Loes Geurts gladdes såklart åt den triumfen, men efter mästerskap­et infann sig en trötthetsk­änsla.

Målvakten hade förpassats till bänken under EM, utkonkurre­rad av Sari van Veenendaal. Dessutom kom hon från en tung och spellös tid i klubblaget Paris Saint Germain.

När allt slagits samman bestämde hon sig för att lägga av.

– Jag visste inte om jag ville börja igen. Jag kände mig färdig för en period, hur länge kunde jag inte säga, berättar hon. – DET VAR ETT GANSKA SVÅRT EM för mig. Jag hade spelat två EM och ett VM, sedan fick jag sitta på bänken under EM på hemmaplan. Jag visste att risken fanns, så jag var lite förberedd, men det var tungt alltså. Det var skönt att inte behöva åka till någon klubb direkt efteråt.

Så, i stället för att återvända till PSG och fullfölja tvåårskont­raktet hon skrev på i september 2016 packade hon resväskan. – JAG ÅKTE TILL SPANIEN där min pojkvän är i från. Sedan med min LOES GEURTS, om varför hon kommer tillbaka till Göteborg FC

VM 2017, när hennes Nederlände­rna vann på hemmaplan, var ”ganska svårt för mig”, säger Loes Geurts som mest fick sitta på bänken.

TAPPADE SUGEN.

mamma till Bhutan. Vi skulle även till Indonesien, men det blev Singapore i stället. Plus lite småresor till England, Österrike, Holland ...

Hon vilade, samlade kraft och tänkte på fotboll så lite som möjligt. Till slut kom suget tillbaka.

Dock inte i tillräckli­gt hög grad för att hon skulle återvända till PSG.

– Jag trivdes inte där. Plus att jag inte spelade mycket. Min pojkvän bor i Göteborg, jag ville bara dit, säger hon som alltså till slut fick sin önskan igenom. I GÅR PRESENTERA­DES hon av GFC, klubben hon tillhörde 2014–2016.

– Med tanke på Jennifer Falks hjärnskakn­ing, där vet vi inte hur det blir, och unga Anna Larsson i F19, så har vi letat efter målvakt. Loes har varit på tapeten under ett tag och nu är hon klar. Jag är supernöjd med det, säger tränaren Marcus Lantz.

Geurts blir GFC:s tredje tunga värvning den här vintern efter Julia Roddar och Olivia Schough. Klubben är dock inte helt nöjd där.

– Jag tror att vi är klara framåt och på mittfältet. Sedan söker vi försvarssp­elare. Förmodlige­n ytterbacka­r, säger Lantz.

”Jag trivdes inte där [i PSG]. Plus att jag inte spelade mycket. Min pojkvän bor i Göteborg, jag ville bara dit.”

 ?? Arkivbild: SIMON HASTEGÅRD ?? VÄLKOMMEN ÅTER. Målvakten Loes Geurts blir GFC:s tredje tunga värvning den här vintern.
Arkivbild: SIMON HASTEGÅRD VÄLKOMMEN ÅTER. Målvakten Loes Geurts blir GFC:s tredje tunga värvning den här vintern.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden