Göteborgs-Posten

Ludwigson ställs mot gamla lagkamrate­rna

- ANTON GUSTAVSSON 031-62 40 00 anton.gustavsson@gp.se

Efter åtta mål och tretton assist i division 2 och Sävedalen i fjol belönades Gustav Ludwigson med ett ettårskont­rakt i Öis. I dag ställs han mot sina gamla lagkamrate­r när Öis premiärspe­lar.

Sävedalen gjorde en stark säsong 2017. Starkt bidragande till det var Gustav Ludwigson. Den här säsongen väntar spel i Öis och när hans nya klubb, under torsdagen spelar årets första match, ställs Ludwigson mot sina gamla lagkamrate­r.

Hur mycket speltid det blir återstår dock att se.

– Jag har legat hemma i feber i fem dagar. Det är lite dålig tajming, men det är sådana tider nu. Det är alltid speciellt och lite extra kul att möta sin gamla klubb så jag hoppas att jag får några minuter, säger han.

Ludwigson är nöjd med sin första tid i Öis, men märker av skillnaden på division 2 och Superettan. GUSTAV LUDWIGSON, om bytet till Superettan

– Jag känner att jag utvecklas varje gång jag kommer hit och tränar och det är det viktigaste.

– Det är mindre felmargina­l. Det går inte att göra samma misstag, utan tappar man bollen på fel ställe här så smäller det direkt och blir mål. Så är det inte riktigt i tvåan. ANFALLAREN HAR GJORT en resa uppåt i seriesyste­met och han hoppas kunna dra nytta av sina erfarenhet­er från när han kom till Sävedalen från moderklubb­en Mölnlycke.

– När jag kom till Sävedalen fick jag slåss där. Jag sätter upp delmål att först vill jag vara med i truppen, sen startelvan och sen vill man vara bäst. Så är det nu med och jag hoppas att jag kan vara bäst till sist.

Visst är det skillnad i tempo. Passningar och förstatouc­h, ja, allt måste bli två snäpp bättre.

Fjolårets facit på åtta mål och tretton målgivande passningar blir ingen enkel uppgift att upprepa, men Ludwigson hoppas kunna vara med och bidra i Öis-offensiven.

– Jag är inte den där typiska strikern som gör mål på allt, men jag ska försöka att vara på plats och peta in några bollar. I fjol hade jag en roll där jag fick slå ganska mycket inspel och skapa en hel del chanser för mina lagkamrate­r.

Den välvuxne anfallaren tror på en positiv säsong för Öis.

– Jag tycker att det ser bra ut. Det är ett gött gäng och det tycker jag är viktigt. Att få ihop gruppen är det svåraste, allt annat brukar komma automatisk­t.

– Sen handlar det självklart om hårt jobb och att det taktiska ska sitta, men Thomas har goda idéer tycker jag så det kommer nog att bli bra tror jag.

”Jag känner att jag utvecklas varje gång jag kommer hit och tränar och det är det viktigaste.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden